Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кои ленти да спазваме при преминаване на кръгово кръстовище?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:25 / 23.11.2022Коментари (11)222
Центърът за европейски политики отново припомня правилата за движение, видя Plovdiv24.bg. Този път специалистите обръщат внимание на правилата, които важат при преминаване на кръгови кръстовища.

Ето какво напомниха те на шофьорите:

Как да изберем правилната лента?

Преди да навлезете в кръговото кръстовище, изберете правилната лента, по която да продължите движението си в кръговото кръстовище. Знаците и маркировките върху пътната настилка служат, за да указват възможното посока на движение. Това важи и за всяко друго кръстовище.

Използвайте: лявата лента, за продължите наляво или направо и дясната лента, за да продължите на дясно или направо.

Избягвайте да сменяте лентата за движнетие докато не излезете от кръговото кръстовище.

Използването на грешната лента за движение може да доведе до глоба или катастрофа, подчертават от организацията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А в нашите кръгови защо липсват тези стоп линии и и осеви в кръговото? На панаира особено редовно всеки се бута по-напред и дясната лента е неизползваема за направо
+2
 
 
Това добре, но никой не коментира използването на онази ръчка от ляво на волана (МИГАЧИТЕ)...! Повечето "водачи" на МПС не знаят защо автомобилните фирми са сложили тази "ръчка" ...(вероятно са нямали какво да правят). Болшинството шофьорчета не разбират колко се помага на движението и на останалите участници в движението, включително и на безопастността...! Но, като не си научен когато трябва, после НЕ СТАВА!!! Не повече от 20% използват мигачите, а полицията както винаги спи или е в храстите!
+1
 
 
Отново апелирам да се обърне внимание, че пешеходните пътеки трябва да са по-навътре по улицита, съответно по-отдалечени от кръга, за да може да се спре спокойно на пешеходците без да се създава предпоставака за задръстване на кръга. В Пловдив сега не са така! Аз на пешеходна пътека на изход от кръгово в нашия град не спирам, защото ще получа удар отзад. И то ако ме изтряска някой не само колата може да пострада, но и пешеходеца на който съм дала път.
+3
 
 
Точно за това преди всяко кръгово има указателна табела , коя лента ,за коя посока е.Просто трябва да се гледат тези табели ,а не дисплея на телефона и няма да има проблеми.Това ествествено ако имаш малко съвест , а не си селски тарикат ,на който никой не може да му каже откъде и как да минава.
+3
 
 
Това много хубаво, но я обяснете на широката аудитория, когато в кръговото влиза по една лента от всяко направление и излиза по енда лента във всяко направление, а самото кръгово е 3-лентово, какво се праи и какво не, защото на изхода на Пловдив в посока Пазарджик е точно така и няма да ви обяснявам на какво съм се нагледал! Да не говорим за НЕ-използването на мигачи!
+8
 
 
Ходи го обяснявай това на малоумниците, които миналата седмица твърдяха, че от вътрешната лента не можеш да продължиш направо. После защо ставали катастрофи
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: