Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кой кой е в проектокабинета на Габровски
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:26 / 12.12.2022Коментари (0)220
©
Ето биографиите на предложените кандидати за министри в правителството на Николай Габровски:

Малина Крумова – кандидат за заместник министър-председател по управление на средствата от Европейския съюз

 Родена е през 1976 г. Завършила е политология и международни отношения в Американския университет, Благоевград. Притежава магистърска степен от съвместна програма на университета в Болоня и университета в Сараево по "Демокрация и човешки права в Югоизточна Европа“.

От 1998 година се занимава с управление на проекти и програми. От 2007 г. работи в администрацията, като през годините заема различни експертни и ръководни позиции. Била е ръководител на Оперативна програма ,,Околна среда". През 2017 г. е назначена за служебен заместник министър-председател по еврофондовете в правителството на Огнян Герджиков. Заемала е и длъжността заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. През 2019 г. е назначена за председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата“.

Миглена Тачева – кандидат за заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и министър на правосъдието

Магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски". Специализира в САЩ, Нидерландия, Великобритания и Гърция. Директор на Национален институт на правосъдието. Била е председател на Варненския районен съд. Министър на правосъдието в периода юли 2007 г. – юли 2009 г.

Учредител и председател на УС на Сдружение "Правна инициатива за обучение и развитие" от 1994 г. до 2014 г. Учредител и член на Обединените нестопански организации – Варна. Член на "Съюза на съдиите в България" от 1998 г. до 2001 г. Член на "Съюза на юристите в България", учредител и член на "Български съюз на съдия-изпълнителите". Член на Управителния съвет на ERA (Европейска правна академия), член на Централния съвет на Съюза на юристите в България.

Меглена Плугчиева – кандидат за заместник министър-председател по климатичните политики и министър на околната среда и водите

Инженер по горско стопанство и екология от Лесотехническия университет – гр. София. Специализирала е в Научния институт по горите - Гьотинген /Forstliche Versuchsanstalt/, ФРГ и в Института по горска политика на "Алберт Лудвиг“, Фрайбург, ФРГ.

От януари 2019 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Черна Гора. От 01.06.2012 г. до 31.10.2018 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България в Конфедерация Швейцария и Княжество Лихтенщайн. От 2009 г. до 2012 г. е била народен представител, както и в периодите от 1995-1997 г. и 1999-2001 г.

Заместник министър-председател на Република България от 2008 г. до 2009 г., отговарящ за управлението и контрола на европейските фондове. От 2004 г. до 2008 г. е извънреден и пълномощен посланик на Република България във Федерална Република Германия. Била е и заместник-министър на земеделието и горите с ресори европейската интеграция и горското стопанство и програмите ФАР и САПАРД.

Единственият посланик с два ордена от Германия - “Федерален кръст за заслуги със звезда" и “Федерален кръст I степен". Носител на "Златния почетен знак“ на МВР за принос към присъединяването на България към Европейския съюз. Удостоена с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Лесотехническия Университет гр.София.

Маринела Петрова – кандидат за министър на финансите

Завършила е магистратура в УНСС и СУ "Климент Охридски". Притежава следдипломни квалификации (Австрия, Обединеното кралство, Япония, Нидерландия, САЩ) в областта на макроикономиката, икономическите и фискалните политики (в т. ч. тяхната координация в ЕС и еврозоната). Започнала е кариерата си преди 30 г. в Агенцията за икономическо програмиране и развитие към МС на най-ниската експертна позиция. Има над 20 г. опит на ръководна позиция в държавната администрация. Била е заместник - министър на финансите в три правителства, едно от които е служебно. Ръководила е екипа на МФ по време на българското председателство на ЕС, както и при преговорите за ERM2.

Понастоящем е председател на Управителния съвет на Банката за развитие на Съвета на Европа (БРСЕ) - за първи път българин и за втори път жена, избрана от акционерите на тази позиция. Член е на Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка и на Европейския инвестиционен фонд.

Д-р Благородна Макева – кандидат за вътрешен министър

Има присъдена докторска степен, специалност "Организация и управление извън сферата на материалното производство (вътрешен ред и сигурност)" към Академията на МВР, както и придобита юридическа правоспособност от ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Право". Преминала множество обучителни курсове в България и чужбина, между които "Работа с Европейската служба за външна дейност (ЕСВД)“ на Нидерландския институт за международни отношения "Клингендал“ и "Права на човека“ в Дипломатическия институт към министъра на външните работи и Женевската академия по международно хуманитарно право и права на човека.

Има над 23 годишен стаж в системата на МВР, като е започнала от най-ниското стъпало в районно управление до заместник-директор в Главна дирекция “Национална полиция".

От 2015 до 2021 година е била председател на Постоянната комисия по права на човека и полицейска етика в МВР. Член на Националния съвет за подпомагане и компенсация на жертви на престъпления, от 2015 до м. август 2021. Член на Националния съвет за равнопоставеност на жените и мъжете – в периода 2016-2017, както и член на Комитета за наблюдение на националната многогодишна програма на Република България по Фонд "Вътрешна сигурност“ 2014-2020 г. до м. август 2021; Била е и директор на дирекция “Публичен регистър" при Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Била е хоноруван преподавател в СУ “Св. Климент Охридски“ по "Правни и полицейски аспекти на домашното насилие“, както и председател на

Работна група "Правоприлагане“ (Law Enforcement Working Party) към Съвета на Европейския съюз по време на българското председателство на Съвета през 2018.

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: