Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кофа е спасила живота на 33-годишната жена, която бе нападната от мечка край Белица
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:44 / 07.07.2021Коментари (0)671
©
Кофа е спасила живота на 33-годишната Васка, която преди няколко дни беше нападната от мечка край Белица. Това разкри пред "България Днес" кметът на града Радослав Ревански.

"Васка е имала кофа на гърба, а мечката я е атакувала отзад. Захапала я е за крака, след това и за рамото. Ако не е била кофата, която да я предпази, всичко е можело да се случи. Васка буквално се е разминала на косъм от смъртта. Бях на свиждане при нея, има рани по рамото и крака и охлузвания", сподели Ревански.



По негови думи Васка още не знае, че е имало искане за убийството на мечката, двамата и не са говорили по темата. Единственото, което нападнатата жена искала, е мечката да напусне района, за да може Васка спокойно да ходи да бере гъби, с които се изхранва.

Кметът на Белица е категоричен, че на този етап мечката, която все още си няма име или прякор, няма да бъде убивана. Вместо това ще бъде направено всичко възможно животното да бъде прогонено от района, за да могат местните спокойно да ходят да берат гъби.

За целта кметът съветва тези, които ходят в гората, да говорят на висок глас и да пеят песни, за да прогонват мечката, която се плаши, като чуе шум. Не препоръчва да се използват пиратки, защото тя може да се подразни и да се получи обратен ефект. Като мярка за прогонване на животното хранилките са вдигнати на високо. Вече 3-4 дни животното не е забелязвано, което значи, че не е в района, смятат експертите.

До сблъсъка между Васка и мечката се стига, след като жената опасно приближава бърлогата на животното. По това време Васка е била сама, без дете, а мъжът й е наблизо. Той продължава и в момента да обикаля за гъби, въпреки че го е страх, защото трябва да изкарва прехраната на семейството си.

Нападнатата жена се възстановява добре и се очаква скоро да бъде изписана от болницата. От кметството обещават да поеме разходите по лечението на Васка, тъй като семейството й е много бедно.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: