Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът Паскалев критикува правителството на заседание на АБВ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:10 / 20.03.2011Коментари (0)1372
© Blagoevgrad24.bg
Да се преразгледа изцяло бюджетът за тази година и в него да се заложи оптимизация на разходите и незабавно изплащане на задълженията на държавата към бизнеса и общините. Това поискаха представители на пропрезидентското гражданско движение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) на пресконференция днес. Тя се проведе след заседание на движението, в което участва и президентът Георги Първанов.

Познати критики към правителството за икономическата и бюджетната му политика отправиха евродепутатът и бивш външен министър Ивайло Калфин и кметът на Благоевград Костадин Паскалев. Двамата са сред учредителите на движението и са считани за близки до Първанов.

Кметът на Благоевград и бивш министър на регионалното развитие Костадин Паскалев отбеляза тревожното състояние на общинското здравеопазване. По думите му разпределението на финансовия ресурс на държавата за здравеопазване е крайно несправедлив и даде пример, че области като Благоевград, Перник, Добрич получават за здравеопазване около 50 лв. на човек през годината, София получава 280 лв. на човек, Плевен, Варна,Пловдив - също са с подобни високи средства. Паскалев посочи, че има намаление на средствата за общинско здравеопазване.

Във връзка с дискусията за АЕЦ "Белене" и бъдещето на ядрената енергетика в България Ивайло Калфин посочи необходимостта от преразглеждане на стандартите за ядрената енергетиката, повод за което дава и случилото се в Япония.

Каквото се прави в България, трябва да се прави по-най-високите европейски стандарти, посочи Калфин. Той припомни позицията на страната ни за изработване на единни европейски стандарти за ядрена сигурност. Ние имаме интерес да има единни стандарти в Европа, каза още Калфин.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Енергийна криза
Случаят "Даная"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: