Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кмет заделя от заплатата си по 100 лв. за новородено
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:34 / 24.03.2016Коментари (3)346
©
Кметът на панагюрското село Бъта Георги Александров заделя по 100 лв. от заплатата си, за да подпомага млади семейства с новородени деца. По този начин иска да преодолее демографската криза в селото и да накара младите да раждат и да живеят тук, а не да бягат по градовете. 

Миналата година в Бъта са се родили едва 8 деца при положение, че преди 90-те години, белязали демокрацията у нас, в селото е имало по 40-50 деца на година. В местната детска градина се грижат за отглеждането и възпитанието на 35 деца-в две групи, но някои семейства, които работят в Панагюрище, предпочитат да водят малчуганите в местни забавачки. 

В съседната община Стрелча новият кмет Стойно Чачов обеща да осигурява еднократна помощ от 1000 лв. за новородено, за да не бягат младите от града. За изрядните семейства с деца, които не дължат данъци на общината, детските градини и яслите в града и селата са безплатни, т.е. няма да има месечни такси за посещението на малчуганите в тях. 

Това е финансов стимул, чрез който новото общинско ръководство се надява да задържи младите семейства в общината, обясни кметът. 

Липсата на препитание и работещи предприятия в малкото градче и околните села е причина за обезлюдяването на този край и изселването на цели фамилии към Пловдив и София, а желанието на новата кметска управа е хората да останат в родните си места, затова политиката е да се подпомогнат младите с финансови облекчения.


Източник: Монитор






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Щом този кмет с неговата мижава заплатица може да го прави, защо.....не знам кое "защо" да напиша..... Просто добър човек, с добри помисли. Само може да ме радва на фона на ьцялата тъга. Светъл лъч!
0
 
 
КЪДЕ Е ТАЗИ ТИКВА БОЙКО БОРИСОВ? КЪДЕ Е ТОЗИ АРОГАНТЕН И ЖЕСТОК ТЪПАК, ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА ТРОПНЕ С КРАК ВСИЧКИ ДА СПАЗВАТ УСТАНОВЕНИТЕ НОРМИ?КАКВО.....НЯМАМЕ СИ ЗАКОНИ ЛИ/? ИМАМЕ СИ И ТО ДОБРИ, САМО ЧЕ СКАПАНИТЕ ЮРИСТИ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ТЪЛКУВАНИЯ.....И ОТ КЪДЕ НАКЪДЕ....ДА НЕ СА ПО-УМНИ ОТ МЕН....ЕДИН ГО СМАЧКАХ С ЯСНОТАТА СИ НА ИЗКАЗ.....ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ МЕ ПРАВИ НА НЕГРАМОТНА.....И АЗ МОГА ДА ЧЕТА И ТО ДОБРЕ, С АБСОЛЮТНО РАЗБИРАНЕ ЗА НЕЩАТА....С КАКВО Е ПОВЕЧЕ ОТ МЕН....ДА НЕ Е БОГ ИЛИ Е БЛАГОСЛОВЕН ОТ ПАПАТА НАПРИМЕР ИЛИ Е КАТО НЕГО ФАШИСТ. НЕ ДАВАМ НИКОЙ ДА СЕ ГАВРИ С МОИТЕ ДУМИ, НЕ ДАВАМ!!!! ЗАКОН НА ДВЕ ВСЕЛЕНИ.....ЗА ДА СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ТЯХ!
0
 
 
Не му е работа да го прави!!!! ЗАЩО.....няма ли си Семейство. Тези деца си имат родители. Когато решиш да създаваш потомство би трябва ли да помислиш и как ще понесеш Отговорността за него. Ромските семейства масово постъпват безотговорно.....родят детето и го захвърлят.....пък в същото време ползват майчинство. И докато ползват майчинството, детето се отглежда в болницата, защото е с неустановен статут....КАКВИ СА ТИЯ ЗАКОНИ БРЕ/ КЪДЕ Е СПРАВЕДЛИВОСТТА И ОТГОВОРНОСТТА....АКО ЩЕТЕ НА ПЪРВО МЯСТО КЪМ ДЕТЕТО.....ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИМАМЕ ВЪЗПИТАНИ И ОБРАЗОВАНИ ДЕЦА.....Е НЯМА КАК ДА СТАНЕ!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: