Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Клиент показа касова бележка от "Кауфланд" и попита: Ами ако не го бях забелязал?
Автор: Васил Динев 12:18 / 04.01.2022Коментари (30)378
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин посети един от магазините на "Кауфланд" и за малко да си тръгне ощетен. Това съобщи самият той на редакционния телефон на Plovdiv24.bg. Случката се е разиграла малко по-рано днес в обекта на веригата на булевард "Пещерско шосе" в града под тепетата.

Човекът е закупил четири колбаса "Бански старец" на "Молерите", който според етикета вътре в магазина е бил обявен, че се продава за 6,49 лева бройката. На касата обаче му го таксуват за 8.99. Така, вместо да плати 25.96, той е дал 35.96 лв.

Клиентът обаче е забелязал тази нередност, сигнализирал е и вследствие на това сумата от 10 лева му е била възстановена. "Какво щеше да стане, ако не бях видял това?", попита човекът чрез нашия сайт.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
3 правила за спокойно и безпроблемно пазаруване в големите вериги -1 никога не пазарувайте от там.От 1г. не съм стъпвал в Кауфланд,Лидл,Била...рядко ходя в Лекси,само защото е български.Ходете в малките и средни квартални магазинчета. -2 винаги си смятайте на ум приблизителната сума,така ако има фрапантна разлика,ще се усетите на момента. -3 винаги си търсете "вашето"...никога не оставяй те нещата да се разминат.Ние си плащаме,а те ни лъжат.Еми няма как да стане.10ки пъти съм викал управители,като най-мн вършат работа следните думи: "Ок,тогава ще сигнализирам агенциата за защита на потребителите" ...и "О" чудо,нещата мигновенно се оправят,просто си търсете правата,не жалете тия чуждестранни помяри.
+1
 
 
В Кауфланд редовно се лъже ! Направете си експеримент, пазарувайте от там и ще се уверите ! Аз от два месеца не влизам в Кауфланд,а ми е на 15 метра от дома !
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 05.01.2022 г.
+1
 
 
Виждала съм клиенти с пълни колички,даже две,те едва ли ще започнат да проверяват касовите бележки(на ли пазаруват в реномирана верига).Тук е мястото да се каже,че няма никакъв контрол на това,какви цени се въвеждат в касовите апарати.
+1
 
 
Имаше един виц за келнер, дето пишел в сметката "Ако мине 10 лв." Просто в супер не го пишат така, а направо пробват дали ще мине. Такива са директивите от Берлин, Виена...Продължавайте да пазарувате оттам.
+2
 
 
Чета Ви коментарите и се чудя, дали Вие винаги сте БЕЗГРЕШНИ. На мен ми се е случвало и в двата варианта. Няма драми, отиваш на каса(информация) и връщат, или доплащаш, ако са ти взели по - малко. В МЕТРО например, тъй като е с поименни карти, се е случвало касиерката да ми "чукне" повече като бройки от един артикул. Разбирам го в къщи. Обаждане по телефона, проверяват на камерите, и след половин час ми се обаждат и при следващо посещение, ми приспадат парите. Ако пък са ми отчели по - малко, аз се обаждам и им доплащам. ТАКА СЕ ГРАДИ ДОВЕРИЕ!!!
+3
 
 
а добър ден-то това си е практика навсякъде-аз затова от тези магазини купувам само на промоция и то когато цените са както на едро -пример 3в1 е нормално 30-35ст-докато не стане 23ст не го купувам,и не повече от 3-4 артикула за да мога да ги следя иначе изгаряш-ще те минат гаранция-да не говорим че 80% от вносните продукти в тези вериги нямат описание на български както е по закон
на 04.01.2022 г.
+1
 
 
В описания случай не е така, но в повечето магазина отстъпката е описана в касовата бележка най-отдолу и се приспада от общата сума. Разбира се, ако стоката е на промоция и/или с карта. Пак се разбира, че отстъпката няма да я има, ако не представите карта за отстъпка на касата.
+3
 
 
Така е и в Била. Вече няколко пъти ми се случва, уж на промоция, а цената в бележката друга. И в Кауфланд - обявената цена е за килограм, ти таксуват за опаковка. Един кашкавал, който беше 8 лв. за кг. и промоцията във вестника и етикета пишеше така / 500гр. бяхя опаковките/, а на касата таксуват на опаковка и 1кг. излиза двойно. хората масово оставяха кашкавала на касата и се отказваха.
+4
 
 
Ха,ха,сега ли разбрахте ,че веригите мамят постоянно.Нямам касова бележка от Кауфланд на която стока на промоция да не ми се таксува без промоция.И колкото и да гледам на касата ,когато се прибера в къщи все намирам нещо маркирано с по-голяма цена.
-5
 
 
Ами то е твоя задължение да си провериш сметката! Естествено, че стават грешки! Нали са ти върнали парите?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: