Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кирил Домусчиев е преизбран за шеф на КРИБ, подготвя протест срещу кабинета
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:43 / 01.06.2022Коментари (0)216
©
Досегашният председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) Кирил Домусчиев беше преизбран единодушно за нов 4-годишен мандат, съобщиха от КРИБ.

Годишното общо събрание на членовете на Конфедерацията се проведе на 31 май в София.

Кандидатурата на Кирил Домусчиев за председател на Управителния съвет, като представител на компанията "Хювефарма", е била подкрепена от най-големите браншови организации у нас и двустранни камари - Камарата на строителите в България, Българската минно-геоложка камара, Германо-българската индустриално-търговска камара, както и редица големи компании.

Работодателските организации подготвят протест в края на юни заради неизпълнените от правителството ангажименти в енергийната сфера. Определени са две дати - 24 и 29 юни, съобщи Домусчиев.

"Дотогава има доста време, аз се надявам, че поетите ангажименти от премиера и съответните министри, които бяха на срещите с работодателските организации, ще бъдат изпълнени, но тъй като не виждаме никакво движение, насрочваме следваща дата, защото такъв протест не се организира от днес за утре", допълни той.

По думите му исканията на работодателите са единствено икономически.

"Българската икономика не е конкурентоспособна, защото плащаме най-скъпата електроенергия и природен газ", заяви той.

Днес стана ясно, че цената на газа за юни ще е по-ниска от тази през май. Освен това премиерът Кирил Петков обеща до края на месеца актуализираният бюджет с антикризисните мерки да бъде факт.

Ако това не се случи, работодателите плашат протестът да е в цялата страна, а не както беше планирано за 18 май - само в столицата. Тогава работодателите отмениха протеста, след като правителството оповести антикризисните мерки.

Кирил Домусчиев отбелязва, че КРИБ е най-голямата национално представителна организация на работодателите в България и "този факт вече никой не го оспорва".

"Живеем във време, което изисква от нас да бъдем с отворени очи и сърца към хората, които страдат, и към нуждите на обществото. КРИБ се утвърди като ключов фактор за запазване на социално-икономическата стабилност в България и аз дълбоко вярвам, че ще продължава да бъде такъв, а това зависи от всички нас заедно", каза още Домусчиев.

По време на общото събрание бяха обсъдени и приети отчетите на Управителния съвет за дейността на КРИБ за 2020 г. и 2021 г., финансовите отчети за същите периоди и проектобюджета на КРИБ за 2022 г.

Общото събрание извърши промени в съставите на Управителния и на Контролния съвети на КРИБ поради изтекъл едногодишен мандат на членовете им.

За председател на Контролния съвет на КРИБ беше преизбрана компанията "Централна енергоремонтна база" ЕАД, представлявана от Димитър Белелиев, а за членове на Контролния съвет на КРИБ бяха избрани КРИБ Перник, представляван от Георги Милев и "Иса Одит" ООД, представлявана от Изабела Джалъзова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: