Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Киберекспертите ще имат пряк канал за връзка с МЕУ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:15 / 11.01.2023Коментари (0)206
©
Зам.-министър Благовест Кирилов пое ангажимент пред киберобщността да бъде създаден канал за комуникация между министерството и киберекспертите. В знак на благодарност за високата ангажираност на МЕУ за повишаване на киберхигиената и взаимодействието с общността, организаторите на Cyber Kick OFF Party 2023 подариха на Благовест Кирилов специален амулет, изработен в ограничени бройки, информира пресцентърът на Министерството на електронното управление (МЕУ).

"Основна и обща цел на Министерство на електронното управление и киберобщността у нас е по-добра и устойчива среда", това каза Благовест Кирилов, който откри първото кибер събитие – Cyber Kick OFF Party 2023 за тази година.

"Чрез сътрудничеството между бизнеса и администрацията, ще изградим една общност, в която всички ние да си партнираме и чрез нея да се стремим към изграждането на по-добри познания за Интернет пространството за всички потребители", заяви заместник-министърът.

По време на форума Кирилов представи предизвикателствата пред страната ни свързани с транспониране на европейското законодателство у нас. Заместник-министърът подчерта, че МЕУ винаги е работи в тясна връзка с експертите в областта като даде пример и със създаването на Консултативен съвет на ИКТ общностите.

На Cyber Kick OFF Party присъстваха повече от 400 специалисти, преподаватели, мениджъри, собственици на компании от ИКТ сектора, като основната цел е утвърждаване на общност от киберспециалисти, които да работят съвместно за по-добрата кибекултура на обществото. За целта беше представен и своеобразната конституция на общността наречена Open Cyber Community Paper.

"Именно така бихме могли да измерим нашия успех. По-добрата киберкултура, киберхигиена, знанието на обикновения интернет потребител затова кой email е съмнителен, коя информация е чувствителна и т.н., ще бъде наш общ успех като общност. Само тогава ще знаем, че ние всички тук, вървим в една и съща посока – ежедневно подобряване на средата и сигурността на потребителите в интернет пространството", допълни Кирилов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: