Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Керемедчиев: Нашият представител за ЕК трябва да е от партия, член на ЕНП, ПП не са в това семейство
Автор: Йоланда Пелова 19:31 / 20.06.2023Коментари (0)279
© Фокус
Новият български еврокомисар трябва да е човек, който има много сериозен  европейски опит, най-вече в Брюксел. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи на Бългрия.

По думите му България държи да има твърда и стабилна позиция в Европейския съюз, за да бъде добре представена в Европейската комисия. Той добави, че три от управляващите партии са членове на Европейската народна партия –  ГЕРБ, СДС, и "Демократична България“. 

"ЕНП в момента все още е водеща партия в Европейския съюз и в Европейския парламент. Така че трябва да покажем, както казваше преди г-н Борисов, че нашата резервна скамейка с добре подготвени професионалисти е достатъчно дълга, за да излъчим колкото може по-бързо добър представител. Тук трябва да следваме логиката, че излъченият наш представител за Европейската комисия първо трябва да бъде от партия, член на Европейската народна партия, "Продължаваме промяната“ не влиза в това семейство. не би могла в момента да отговори на този много важен критерий. Също трябва да отбележим, че не само принадлежността към някоя определена партия е много важно условие. Трябва този човек да бъде изключително добре подготвен, да познава много добре европейските институции. България има едно срамно петно от преди около 20 години, когато един кандидат-министър на външните работи – г-жа Румяна Желева не беше одобрена от Европейския парламент да стане еврокомисар – нещо, което все пак сложи една черна точка върху реномето на България да излъчва кадърни хора. Така че много е важно и партийната принадлежност, за да може да бъде част от тази партия, която реформира в момента и води европейските политики. Трябва да е човек, който има много сериозен на европейски опит, най-вече в Брюксел", коментира още Керемедчиев.

Милен Керемедчиев обясни, че излъчвайки еврокомисар показваме, че сме съпричастни с европейските политики и добави, че в Европейската комисия няма вакуум, а това е изключително важна позиция.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: