Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кавга и бой между приятели на пияна глава завърши фатално
Автор: Пламена Николова 12:57 / 01.08.2019Коментари (0)379
©
36-годишният Мирослав М. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по непредпазливост смъртта на свой колега вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. Престъплението по член 124, ал. 1 от Наказателния кодекс се  наказва с лишаване от свобода от 3 до 12 години, информират от Апелативна прокуратура – Варна.

Подсъдимият и пострадалият Веселин работели в рафинерия за преработка на етерични масла. Двамата били и приятели. На 29 април 2018 г., след като получили заплатите си, се срещнали в магазина, където отишли да платят вересиите от натрупаните през месеца покупки. Почерпили се с ракия и се уговорили вечерта Веселин да отиде на гости в семейството на Мирослав.

Около 19 часа той пристигнал в дома на приятеля си. Мирослав и съпругата му се скарали и в яда си той я ударил. Заради скандала Веселин решил да си тръгне, като направил забележка на сърдития съпруг да не се кара с жена си.  Заради забележката Мирослав ударил с юмрук приятеля си в лявото око, а след това с глава нанесъл удар, който попаднал в областта на носа на Веселин. Мъжът паднал на циментовата настилка пред входната врата. Малко по-късно успял да се качи на велосипеда си и се прибрал в рафинерията, където живеел в помещението на пазача.  

На 30 април сутринта пред портала на рафинерията дошъл мъж. Там се засякъл с Мирослав и жена му, като им обяснил, че не може да се свърже с пазача. Звънял му по телефона, звукът се чувал от вътрешността на помещението, но Веселин не се показвал. Тогава Мирослав влязъл през прозорец в стаята на пазача и открил приятеля си на земята с насинени и подути очи, с наранявания по лицето. Повикан бил братът на пострадалия, който решил, че Веселин е пиян, и го прибрал в дома си. Там бил посетен от полицейски служител, пред когото пострадалият съобщил, че е бит от Мирослав. Подсъдимият признал за боя пред работодателя си и други колеги. Вината си той признал и пред разследващите по образуваното досъдебно производство.

След като състоянието на Веселин не се подобрявало, той бил транспортиран до болницата в Добрич и опериран по спешност. Лекарите от неврохирургията установили, че Веселин е с кръвоизлив и контузия в мозъка. Въпреки положените грижи и оказаната медицинска помощ пострадалият починал на 7 май 2018 г. в болницата. Съдебномедицинската експертиза сочи като причина за смъртта тежката черепно-мозъчна травма от контузита на главния мозък.

Предстои делото срещу 36-годишния Мирослав М. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.                                                                                                                                                           

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: