Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Карлос Мена: Красива история ме докара в България и ми хареса
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:35 / 13.06.2023Коментари (0)159
©
Красива история ме докара в България и ми хареса, и затова съм още тук. Това каза в предаването "Човекът на фокус" на Радио "Фокус" Карлос Мена – основател и изпълнителен директор на "Национални Архиви".

"През годините минах през различни страни и пристигнах в България с моята съпруга, с която се запознах в Русия – тя учеше биология, а аз икономика. Решихме да се установим в България. През 90-те години в България е доста трудно да правиш бизнес", сподели Карлос Мена.

"Да имаш куража да правиш нещо през тези времена, които напомнят за "Имало едно време в Америка“ на Серджо Леоне, е доста трудно. Доста хора се опитаха да направят нещо, което е похвално – едни успяха, други не. В крайна сметка държавата преминава в друг строй. Но от това се учиш – от положителните неща, както и от грешките", добави Мена.

Идеята за създаването на "Национални Архиви“ идва след като вижда как архивни  документи се съхраняват по тавани и складове, и в това вижда проблемът и възможността. "Когато започваш нещо, трябва да проучиш какво да правиш. Започнах да уча какво е архивиране на документи, фирмите, които го правят, правната гледна точка, финансовия ресурс, човешкия ресурс, софтуера.И когато сумираш всичко това, теглиш чертата: плюсове и минуси, и решаваш дали да го правиш това. И когато го правиш, трябва да се раздадеш на 100%“, разказа Карлос Мена.

Елена Мена – маркетинг мениджър в "Национални Архиви“ и дъщеря на Карлос Мена сподели своя път към поста си в компанията. "Преди да започна в компанията аз също съм минала през голяма компания, също и стартъпи, за да мога да се запозная какви са нуждите, каква е динамиката, как се развиват процесите", каза тя.

"Сега има много български, но и чуждестранни  компании, които идват в България да инвестират. Това означава, че има спокойствие тук, за да правиш бизнес. В момента нишите се попълват, но има още възможности за хора, които искат да правят реален бизнес,“ разказа още Карлос Мена.

В момента компанията има  250 клиенти от най-различни икономически сектори, които не се занимават сами с архивиране и съхраняване, а се доверяват на професионалисти, като "Национални Архиви“: "Ние помагаме на компаниите и оптимизираме тези разходи. С тази организация те имат мигновен достъп до исканата от тях информация когато им потрябва.“






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: