Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каракачанов: Границата е пробита в главите на българските политици
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:58 / 29.08.2022Коментари (0)292
©
"Националната ни сигурност е пробита! Никак не я пазим границата!". Тази констатация направи почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов, министър на отбраната и вицепремиер по сигурността в третото правителство на Бойко Борисов пред БНР. Той припомни, че изграждането на предпазно съоръжение по граница на България е било условието за влизане на "Обединени патриоти" в кабинета "Борисов":

"Оградата по границата се изгради, но тя трябва и да се поддържа. Фундаменталният проблем обаче е в главите на хората, които управляват държавата, политиците. От година и половина страната е в анархия, вече трето служебно правителство и едно правителство на хора, които не знаеха какво да правят с властта.

Философията на тези хора беше различна - те споделят, че хората на границата са бежанци. Не, те не са бежанци, те са нелегални емигранти, които нарушават закона на Република България и на другите държави от ЕС. Те трябва да бъдат санкционирани по закон. Границата е пробита в главите на българските политици".

Според бившия силов вицепремиер, "ако полицаят или охраняващият границата служител знае, че държавата е зад него и философията на държавата е да не се допускат тези хора, той ще си изпълнява задълженията, използвайки всички възможности на закона, включително и сила": "Сега тези хора не смеят да гъкнат, защото ги съдят, уволняват ги, наказват ги и те мълчат". 

Каракачанов обясни, че през последната година и половина на заловените мигранти са им раздавани веднага декларации за получаване на бежански статут, според него обаче те не са бежанци, а нарушители на законите: "Бежанци са украинците, които бягат от истинска война и идват с паспортите си" . 

"Има корупция, има канали, в които участват и полицаи, факт е. Нивото на каналджийство е на по-ниско ниво, местно ниво, то не стига до министри на отбраната и на вътрешните работи. Става дума за много пари. Един трафикант плаща различни суми. Има тарифи по около 4000 долара на човек. Полицаят, който знае, че държавата не се интересува, лесно го купуваш.

Но когато знае, че политиката на държавата е не да залавя мигранти... А политиката на държавата трябва да е недопускане на преминаване на границата, включително и с използване на сила. Това трябва да бъде обявено с правителствено решение", заяви още той.

По думите на Каракачанов, за да спре корупцията сред служителите, трябва да са много строги наказанията: "Присъдите да са над 10 години и доживотно този човек да не може да заема държавна работа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: