Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Карадайъ към Нинова: Евроатлантическата ориентация на България не подлежи на ревизия, ние ще подкрепим декларацията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:37 / 03.11.2022Коментари (0)202
©
Мустафа Карадайъ, лидер на ДПС, отговори на Нинова в НС, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Ще започна с последните думи на Корнелия Нинова. Тя каза: "да има мир в Европа и в света", а аз искам да припомня думите на Ататюрк - "мир в страната - мир с света".Човек остава с впечатлението, че се води спор за войната и за мира, но не е така. Днешният дебат е за друго - както е записано в първа точка от дневния ред - дебат за подкрепа в съответствие с устава на ООН срещу военна агресия в 21-ви  век, чрез представяне на военна и военнотехническа помощ. Благодаря ѝ, че припомни за последователната политика, която ДПС води още от първия ден на тази военна агресия. Ние още от 24 февруари бяхме и причината, и в основата НС на Република България да приеме декларация, осъждаща военната агресия в Украйна. Тогава управляващите се занимаваха с точки и запетаи, докато комшията гори, а причината да се занимават с точки и запетаи, бяха ПП-тата,  ДБ-тата и БСП-ата", каза Карадайъ.

"Ние прекъснахме тогава заседанието и бяхме причината да се приеме декларация за осъждането на военната агресия спрямо Украйна", припомни той.

"ДПС има последователна политика не само през последните месеци, а през последните 32 години.  Последователната ни политика датира още от 1991-а година, когато д-р Ахмед Доган заяви каква трябва да е геополитическата ориентация на България - евроатлантическа. Когато ДПС участваше във властта, България стана член на НАТО, а след това и на ЕС. Днес от тази трибуна искаме да заявим, че за нас тази ориентация не подлежи на ревизия", заяви лидерът на ДПС.

"От друга страна трябва да бъдем лоялни и достойни членове на НАТО и ЕС. Всички знаем, че това са ценностни политически съюзи в защита на демокрацията, човешките и гражданските права и свободи. Да припомня още веднъж, че втората тема днес е модернизацията на българската армия като част от НАТО и то с идеята да се прекратят зависимостите от Руската федерация за поддръжка на въоръжението и техниката, която имаме днес в армията. Ние ще подкрепим декларацията", завърши Карадайъ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: