Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кампанията "Животът няма "аУтокорект" помага на дванайсетокласници 
Автор: Живко Кръстев 14:39 / 29.03.2024Коментари (0)920
© Фокус
50 дни преди държавния зрелостен изпит по български език и литература стартира кампанията "Животът няма "аУтокорект“, която е насочена към зрелостниците. Целта е да им помогнем да се представят и да вземат максималния брой точки в тази важна част от изпита – българския език. Това каза в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“ основателят на платформата "Как се пише?“ д-р Павлина Върбанова.

"Опитваме се малко да раздвижим нещата и да предоставим още един канал, още един начин, още един ресурс, малко нетрадиционен, на зрелостниците да се подготвят за този държавен зрелостен изпит,“ обясни тя.

По думите й едно от посланията на кампания е, че "когато поколението Z не отива при планината (правописа),  тогава планината (правописът) отива при поколението Z. Ние искаме да стигнем по възможно най-бързия, най-достъпният най-лесния начин до младежите и отиваме там, където те вече и без друго са – те пребивават в социалните мрежи.  Те предпочитат Instagram и напоследък в едно разклонение на Instagram, което се нарича Threads, към където е и насочена кампанията,“ обясни още тя, като допълни, че целта на кампанията е да им помогне по един занимателен и интересен начин да се подготвят за изпита си.   

Екипът зад кампанията "Животът няма "аУтокорект“ се състои от 4 души: творческия екип на рекламна агенция Иван Ланджев и Драгомир Дончев, д-р Павлина Върбанова и Доротея Николова – част от екипа на "Как се пише?“ и учител по български език и литература. Заедно измислят и слогана на кампанията след доста спорове: "Езикът е динамичен и той се променя, и ние трябва в движение да решаваме много езикови проблеми, (като изписването на думата "аутокорект“ в слогана). И това е още един проблем, на който обръщаме внимание в нашата кампания, макар и косвено,“ разказа тя и допълни, че чрез слогана искат да кажат още нещо на зрелостниците: че в живота няма автоматичните коригиращи програми и трябва да разчитат на собствените си знания и умения.

Д-р Павлина Върбанова е категорична, че е важно как се изразяваме. "Колкото по-малко грешки допускаме, толкова по-бързо това, което искаме да кажем, ще стига до съзнанието на тези, които ни четат. Ние учим не заради училището и заради изпита, но важното е, че после наученото става част от нашата езикова култура.“

Още по темата: общо новини по темата: 6
26.04.2024 »
26.04.2024 »
12.04.2024 »
29.03.2024 »
29.03.2024 »
29.03.2024 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: