Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Камерите на тола ще подпомагат работата на МВР и Агенция "Митници“
Автор: Пламена Николова 11:17 / 24.02.2020Коментари (1)379
© Blagoevgrad24.bg
Камерите на тол системата ще подпомагат работата и на Министерството на вътрешните работи и Агенция "Митници“. Това ще стане чрез свързване на системите на двете ведомства с тази на Агенция "Пътна инфраструктура“. Така ще се установяват не само нарушители, използващи републиканската пътна мрежа без платени пътни такси. Актуална информация ще се получава в областта на мониторинга на трафика и изсветляване на сивия сектор в транспортната дейност. Това ще позволи също контрол на маршрута за преминаване на транзитния трафик. Ще се наблюдава и движението на тежкотоварните превозни средства по отношение на пътната безопасност, спазването на ограничения за движението им в предпразнични и следпразнични дни и др.

За целта Министерството на регионалното развитие и благоустройството, заедно с министерствата на вътрешните работи и на финансите разработи проект на Инструкция за обмена на информация между Агенция "Пътна инфраструктура“, Министерството на вътрешните работи и Агенция "Митници“. В нея са описани условията и редът за достъп до информационните системи за контрол и санкциониране на нарушения, свързани със събиране на пътните такси. Създават се възможности за установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата и за налагане на наказания, съобщават от АПИ.

Проектът на Инструкцията и приложенията към нея са публикувани на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в Портала за обществени консултации.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.02.2020 г.
0
 
 
Тази система от супер мощни камери (по няколко вида на стълб) били заради пътния данък :D :D ... всеки средно интелигентен човек ще се сети, че това мега наблюдение от 3 ъгъла е по-скоро за "работата" на МВР, но за да не се надигне стадото казват че ги изградиха заради тол системата разбира се!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: