Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Камен Киров: В Деня на Земята ще обединим игровизацията, предприемачеството и екологията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:39 / 20.04.2023Коментари (0)186
© YouTube
"Ателие за обучителни иновации“ споделя ефективни методи, инструменти и подходи, с които образованието става по-достъпно, по-интересно, по-ефективно. Това каза Камен Киров – Сдружение "Възможности без граници“, експерт по изграждане на капацитет по ненасилствена комуникация у педагогически специалисти, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.  

Целевата група на "Ателие за обучителни иновации“ са училища, младежки центрове и организации, обучителни организации, вътрешно обучение на фирми.  

На 22 април е третото издание на инициативата, наречено "Да спасим Земята заедно!“. То е организирано от Сдружение "Възможности без граници“ съвместно с други неправителствени организации – "Образоване без раници“, "Prepodavame.bg“, "Заедно в час“. В рамките на Деня на Земята 2023 SAP Labs България отварят своите пространства за експерименти и иновация в образованието.  

Камен Киров разказа за образователните игри, чрез които участниците ще бъдат въвлечени в темите за климата, опазването на природата и как тази тема може да стане част от ежедневието и начина на мислене не само на учениците, а и на учителите. "В Деня на Земята искаме да обединим игровизацията, предприемачеството и екологията. Игровизацията в образованието е много ефективен модел и затова и ние правим такива обучения за учители – как да направят учебния материал по-леснодостъпен. Ще бъдат представени и програмите на "Джуниър Ачийвмънт България“ за работа с младежи в екологичния аспект“, обясни Киров.  

По думите му децата и младите хора в момента са потопени в една активна и динамична среда – технологии, телевизия, игри. "Ако ние може да ползваме тези игри, за да насочим правилните послания, тогава мисленето става по-гъвкаво, не е така фиксирано, какво трябва, какво не трябва. По този начин разчупваме и начина, по който можем да правим бизнес. Бизнесът в случая касае и опазването на цялата екосистема, която прави възможен живота“, каза още Камен Киров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: