Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Калоян Паргов: Основното нещо, което ще даде предимство на една партия, е търсене на решение на социалните въпроси
Автор: Йоланда Пелова 11:00 / 09.09.2022Коментари (0)317
© Facebook
Основното нещо, което ще даде предимство на една партия, е търсенето на решение на социалните въпроси. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Калоян Паргов, член на Националния съвет на БСП и председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ).

"Истината е, че повечето партии, включително и от доскорошната коалиция, се надпреварват със социални отчети и социални обещания. Прави впечатление, че темата на БСП, свързана със социалната политика и достиженията за краткото седеммесечно коалиционно правителство като че ли се изземват от коалиционния партньор ПП, което малко или много дразни пък и електората, и избирателите на БСП. Казвам го просто като сметка, като наблюдение от започналата предизборна кампания.

Защото вторият въпрос – геополитическият, има свое стратегическо измерение и то е свързано с друга тема, която също не се вижда чак толкова отчетливо в кампанията, но която вълнува хората, тъй като част от решението на социалния проблем се корени именно в решаването на тази дилема, а именно дилемата война или мир, т.е. търсенето на мира, което е нещо, което част от ключа към решаване на останалите проблеми. Истината е, че тази тема като че ли не се засяга толкова много. Изборите са сведени отново до една политическа логистика, което очевидно, че при липсата на някой нов субект, който да запали надеждите на избирателите, ще сведе избирателната активност като очаквания и прогнози от това, което чухте и от социолозите, до една от най-ниските точки, които сме наблюдавали в последните 30 години, на фона на тази ниска активност, която имаме през миналата година", коментира Паргов.

Той каза още, че очаква този вот да може да произведе едно правителство, тъй като България има нужда от парламент. "В края на годината сме, трябва да се приеме и бюджет на държавата. Има нужда и от парламентарни решения, защото е видимо, служебните правителства, ограничени в своите възможности да реагират и да решават проблеми без парламент. Очаквам БСП да има достойно представяне".

Още по темата: общо новини по темата: 634
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: