Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Калфин: Нужни са мерки за превенция на високата преждевременна смъртност
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:49 / 24.11.2015Коментари (0)474
© bTV
Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин подкрепя искането на БАН да се предприемат незабавни мерки за предотвратяване на преждевременната смъртност в България, съобщи bTV.

Калфин коментира пред журналисти, че в областта на здравеопазването трябва да бъдат разработени целенасочени мерки за превенция на високата преждевременна смъртност.

Според доклад на БАН, представен днес в Министерския съвет, този тип мерки са възможно най-бързите за ограничаване на тенденцията за намаляване на българското население. От БАН са формулирали три основни причини за преждевременна висока смъртност, особено сред мъжете - онкологичните заболявания, болестите на сърдечно-съдовата система и смъртността в резултат на външни причини като катастрофи.

Калфин отбеляза, че мерките трябва да бъдат заложени в здравната реформа. Мъжете не доживяват пенсия, отбеляза Калфин и допълни, че при мъжете рисковете от ранна смърт започват още на 45-46 години.

Министърът подкрепя и предложенията на БАН за мерки за стимулиране на работещите родители.

Калфин припомни, че такава мярка е случващото се с данъчния кредит - за едно дете намалението е 200 лева, за две - 400 лева, за три - 600 лева, което се равнява на половината от досегашните детски плащания - пада се около 18 лева на дете на месец на работещ родител. Калфин посочи, че би искал да има и по-големи облекчения за работещите родители.

Той коментира, че е трудно да се приложи идеята за различен размер на детските спрямо степента на образование на детето, още повече, че често разходите за малки деца са по-големи от тези за деца в по-висока образователна степен.

Министерството на труда и социалната политика ще почне кампания за популяризиране на промените в Кодекса на труда за работното време с променливи граници, които да позволят съвместяване на личен с професионален живот.

Проявявам разбиране и към протестиращите, и към тези, които се опитват да сглобят бюджета, каза вицепремиерът по повод на протестите на работещите в музеите и галериите. По думите му във всяка система има напрежение. Той допълни, че продължава да е на мнението, че минималната работна заплата трябва да расте.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: