Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какво се случва с Жоро Милионера?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:15 / 12.09.2017Коментари (9)1095
© Blagoevgrad24.bg
Коварен план да прилапат задигнатите 1.5 млн. от Георги Енев - Жоро Милионера имат колегите му от Пловдивския затвор, научи "България днес". След безуспешни опити с насилие и изнудване да го накарат да говори, пандизчии са готови на крайни мерки. Сред обсъжданите варианти са използването на наркотици или легендарния серум на истината, под чието въздействие всеки човек издава и най-съкровените си тайни. Планът е веществото да му бъде дадено насила вечер, за да има време до сутринта да проговори в килията.

Пет години след дръзкия обир на карания от Енев инкасо автомобил съдбата на парите остава неизвестна. След като две седмици се укриваше в горите край Пловдив, Милионера се предаде сам на ченгетата на 5 юли 2012 г. Пред съда Жоро чинно си призна за кражбата, но отказа да посочи къде е скрил задигнатите пари. Мистерията с пачките не бе разкрита, макар ченгета в продължения на няколко седмици да ги търсеха под дърво и камък. Така тайната на задигнатите 1.5 милиона остана в Енев, който получи 12 години затвор.

Малко след като попадна зад решетките, се заговори, че алчни пандизчии са започнали да го притискат да каже къде са парите. Първи на опашка се нареждат изпечени рецидивисти, които пробват с насилие да го накарат да говори. Методите им удрят на камък. Енев е бивш командос с две задгранични мисии зад гърба. Отделно от това Жоро Милионера всеки ден поддържа форма с вдигане на щанги и лицеви опори.

Физическата сила и перфектните умения в ръкопашния бой позволяват на Жоро да се отърве невредим при няколко схватки с останалите пандизчии, разказват запознати. След като планът не успява, бабаитите пробват с изнудване. Озверелите от алчност рецидивисти го заплашват, че ще отвлекат майка му, ако не изпее мястото, където са закопани парите, твърдят запознати, но отново удрят на камък, след като Енев не се поддава. Той дори намеква на пандизчиите, че ще им отмъсти жестоко, ако посегнат на неговите близки. Заплахите все пак дават резултат. Жоро Милионера се затваря в себе си и дори отказва да говори със своите роднини, за да не им навреди, разказват хора от Пловдивския затвор.

Според пандизчии новият неуспех не обезсърчава алчните главорези. След множество обсъждания те решават да накарат Енев да говори с помощта на химически вещества. Първоначално обмислят да го дрогират с хашиш или LSD, но консултация със "специалисти" ги разубеждава, защото методът не е сигурен.

Отчаяни от безизходицата, на бандитите им хрумва да ползват известния от шпионските романи серум на истината. Според разсекретени документи на КГБ и ЦРУ химикалът се използва от тайните служби през студената война, за да накара заловени шпиони да проговорят. Точната му формула остава неизвестна.
Единственото известно вещество, което предизвиква подобен ефект, е скополаминът. Дрогата е известна още като "дъхът на дявола". 

Кандидатите за бърза печалба в Пловдивския затвор имат още няколко години да се сдобият с чудодейната дрога, докато Жоро Милионера излежи присъдата си. Той получи 12 години затвор, но вече е излежал почти пет от тях. Отделно Енев се хвана на работа в затвора. От началото на годината се труди в мебелния цех на пловдивския зандан. Това му дава възможност допълнително да намали наказанието си, защото два изработени дни се броят за три излежани. След като изтърпи половината от присъдата си, Милионера ще има възможност да поиска от съда и предсрочно освобождаване. Молбата му може да бъде уважена, ако е работил, спазвал е дисциплината в пандиза, не е имал провинения и наказания.

"Дъхът на дявола“ развързва езици

Сред химиците химикалът е познат и като краля на наркотиците контрольори на човешкото съзнание. Необичайните му свойства са открити случайно в началото на миналия век. До тогава скополаминът е прилаган от някои лекари като болкоуспокояващo при раждане, когато един акушер забелязал как жени, на които е бил даван, започнали да отговарят откровено на всякакви въпроси. Новите свойства на дрогата моментално започват да се използват от мафиоти в Европа и Южна Америка, твърдят ченгета. След като спре да действа, дрогата предизвиква амнезия и жертвата няма никакъв спомен какво е говорил или вършел. 

Според ченгета скополаминът на няколко пъти е използван и от родни бандити. Макар и в малки количества, химикалът се съдържа в семената на татула и стъблата на картофите и патладжана. Затова и извличането му не е особен проблем за всеки с елементарни познания по химия.


Още по темата: общо новини по темата: 10
19.12.2022 »
03.04.2022 »
02.04.2022 »
01.04.2022 »
07.01.2022 »
23.08.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да,така е.Серумът на истината му го бутали там,от където се сере.То и затова е серум.Обаче не разбрах как са му го подавали,нежно ли,как ли?
+1
 
 
Еми тка е още един милионер от престъпление :D. Май някой цингета, а й не само, явно не могат да преживеят не толкова престъплението, колкото че от това някой е станал милионер. Еййййй завист голяма
+2
 
 
Хахахахахаха баси изродите са това,да се смеее ли човек да плаче ли. Пловдив е най опасната зона в България,тук вълка изяжда вълк!
+1
 
 
666 хора...хващай те лопатите и кирките ,парите са някъде там...в Родопите....
+3
 
 
Не знам как все още никой не прави филм по тоя случай рџ?Ђ
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: