Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Какво да гледате при покупка на диван?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:05 / 24.10.2018Коментари (0)978
©
Предстои ви покупка на диван. Но какво да гледате? Само цената ли е определяща или пък дизайна, конструкцията, дали е стабилен, става ли за спане? Това са само част от въпросите, с които се сблъсквате по отношение на това да си създадете наистина прекрасно местенце, на което да си почивате при необходимост. А би било прекрасно да има наръчник, който да ни помогне за това да изберем наистина добър диван. Преди обаче да събирате на едно място каквито и да било критерии е добре да си изясните формата на дивана. Дали да е ъглова, права или правоъгълна. Различните видове помещения имат възможност за побиране на модели дивани, които напълно да пасват на тяхната архитектурна специфика. Оказва се обаче, че като едни от най-адаптивните и практични често купувани са ъгловите. Поради това днес ще ви запознаем с основните им предимства както и детайлно разглеждане на елементите, които имат значение за да сте сигурни, че купувате перфектната мека мебел.

Какво би ви провокирало да си купите ъглов диван? Това, че изглежда добре или пък, че е достатъчно атрактивен и функционален. Причините са комплексни и наистина онези ъглови дивани, които са с ярка и артистична тапицерия грабват вниманието ни от пръв поглед. Елегантния диван, който е с подходящо подбрана тапицерия наистина се оказва, че е най-доброто решение за да освежите интериора. А списъка с подробности, на които ще отговарят качествените характеристики на един диван определено не са малко. И да започнем с това, че сме решили да изберем конкретния ъглов модел, но следващия въпрос е дали ще се използва за спане или не? Как точно ще бъде устроен конструктивно и дали ще е лесен за трансформация. Удобно седнали пред телевизора на всеки му харесва, но ако стане време да си лягаме то вече проблемите ни връхлитат ако дивана е сложен за разпъване. И така за да не правите грашки изберете ъглов диван, който се разпъва точно с едно движение. Обикновено това е чрез издърпване на седалищната част на по-дългата страна и падането на облегалката така, че да се получи двойно легло. Питате какво се случва с късата лежанка? Нейната роля е в това да удължи максимално дивана и да му даде пространство. Една интересна опция предлагат производителите на мебели и тя е повдигането на лежанката, което дава възможност за използването на кутията под матрака за прибиране на бельото.

Виждате как само от вида на седалищната част и облегалката както и подматрачната кухина на късата страна на ъгловия диван могат да изпълнят страшно много функции, които освен това да изгарят и своята роля по отношение на практичното им използване. Този конкретен модел диван наистина е страшно удобен за спане, защото самата му форма е предпоставка за образуването а легло с максимално големи размери, които са достатъчни да се настанят двама души. Някои наричат ъгловите дивани компромисни решения, но определено грешат. Тук става въпрос за следното – самата мебел е добре адаптираща се, не заема много място и от гледна точка на трансформиране е абсолютно идеална при избор на правилния механизъм. А ако семейството тепърва ще расте, но в момента нямате нужда от допълнителна легла за сън то е добре да сте предвидливи. Без значение дали сега дивана ще се използва за спане то напълно удобно е да си имате такъв и когато настъпи момента да имате готовност. Няма съмнение, че едно висококачествено легло не може да се сравни със спането на диван, но пък ако дивана е ъглов и предназначен да носи натоварване то едва ли ще намерите някакви сериозни разлики в спокойствието на съня ви.

До тук с функциалността. Нека сега да обърнем внимание на качеството на меката мебел. Повече от ясно е, че за да е издръжлива на подскоците на децата, да е максимално еластична и устойчива то вложените материали трябва да отговарят на определени стандарти. Ако например това е дивана, който ще използва цялото семейство за сядане, а вечер активно ще се експлоатира и за спане то изпълнението от страна на мебелния производител следва да е безупречно. Едни от най-често ползваните материали са талашитени плоскости, иглолистен материал и свързващи елементи. При моделите където диваните са съчетание от естествена дървесина и тапицерия се изискват много добре заоблени елементи. Ръбовете тук не са за предпочитани поради рискове от наранявания. Повечето фирми, които произвеждат мека мебел са наясно, че комфорта на мебелите е определящ и наистина всяко едно докосване на тялото ни до материалите е въпрос на усещане и удобство. Седалката, облегалката, подлакътнитици (ако модела е с такива) наистина трябва да са изпипани до съвършенство. Здравината на тапицерия също трябва да присъства в списъка с критерии, които да вземете под внимание. Днес дамаските за мека мебел са изключително разнообразни и атрактивни като десени. Но е хубаво да са с висока плътност, да са приятни на допир и да са достатъчно еластични. Еластичността на материята би била приоритет, тъй като след като станете от дивана ще видите колко бързо той възвръща първоначалната си форма. А за ъгловите, които се ползват и за сън това наистина е важно.

Стилни, красиви, здрави днес съвременните дивани са гъвкаво решение, което съчетава в себе си естетика, практичност и високо ниво на функционалност. Независимо дали ъгловия диван ще бъде поставен в хола, в детската стая или в кабинета то присъствието ми всячески преобразява обстановката. Поверете производството на новия ви ъглов диван на мебелна фабрика ЛениСтил. Тук не просто разнообразието от модели са впечатляващи, а също така и добрите цени. А българина обича да купува изгодно, затова днес насочваме поглед към ъглови дивани, произведени от 

Колкото и са разнообразни като размери стаите, които имате желание да мебелирате то ъгловия диван винаги е перфектното и елегантно решение. Съобразете десена на тапицерията с останалите елементи, които присъстват в интериора и създайте една невероятна и забележителна картина, която е удоволствие ежедневно да гледате и използвате. Друга опция на ъгловия диван е и това, че в големи пространства може да се използва е като вариант разделящ помещението на отделни кътове. Практично, нали!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: