Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Как да изберете правилния наемател?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:21 / 27.05.2023Коментари (0)408
© Blagoevgrad24.bg
Напълно нормално е вие като наемодател да търсите наемател, който ще съхрани състоянието на жилището ви. Носят се легенди за това какво могат да причинят наемателите на едно жилище. Разбира се най-важното е те да са коректни, да се грижат за имуществото, да не създават проблеми и да плащат комуналните сметки и наема на време.

Как да изберете правилния наемател?

Напълно нормално е вие като наемодател да търсите наемател, който ще съхрани състоянието на жилището ви такова, каквото е било предадено от вас.

Общите принципи са не само да се грижи за имота, но и да плаща наема си навреме, да не пропуска или забавя плащането на комуналните сметки, да поддържа добри отношения със съседите, както и да допринася за чистотата на общата среда, която дели с всеки един от тях, пише bTV. Важно е да знаете, че като наемодател имате правото да предявите допълнителни изисквания към бъдещите наематели. 

Според експертите начинът, по който един човек гледа на света и се отнася към заобикалящата го среда е сходен на този, по който се отнася към жилището, в което живее. Затова е ключово да откриете позитивен наемател с позитивна нагласа, който няма да ви създава проблеми и ще отговаря на коректността ви със същата. 

Изберете хора със стабилни и дългосрочни професии и доходи. За да сте сигурни, че откривате наемател, който ще ползва жилището в дългосрочен план, трябва да се уверите, че отдавате имота на човек с дългосрочна и сигурна работа.

Един от основните признаци за това, че един наемател е добър, е планът му да наеме жилището ви за продължителен период от време.

Изговорете дали сте съгласни на наематели с домашен любимец 

Не, не е "ок“, ако наемателите ви премълчат дали има или нямат домашен любимец. Вие също не сте длъжни да ги проверявате.

Често наемодателите избягват да отдават имота си на хора с животни, тъй като е възможно те да нанесат щети по мебелите и стените, и е много вероятно да създадат проблеми за имуществото, а жилището да придобие специфичната за животното миризма.

Тук важното, без значение дали ще се съгласите или не, е да имате ясен отговор от наемателя какво мисли по въпроса и да се изясните предварително. Особено в големите градове няма начин да сте сигурни в хората, които пускате в жилището си. Много добър вариант е тези хора да дойдат при вас с препоръка от предишен наемател. Понякога препоръка от приятели, също не може да бъде много сигурна, особено, ако не знаете навиците на хората.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: