Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Качествени въздушни линейки ли избра България?
Автор: ИА Фокус 13:02 / 25.02.2024Коментари (0)791
© Фокус
2024 година се очаква да бъде годината на въздушната спешна помощ в България. В началото на месеца пристигна първият хеликоптер, който ще заработи по системата HEMS, поетапно се очакват и останалите.

Пилотите и медиците са готови, има и лицензирани площадки. Изникнаха много въпроси около това какви точно хеликоптери сме си купили? Това провери кореспондентът на бТВ в Италия Вера Найденова.

На 30 км от Милано е производствената база на "Леонардо", мястото от което пристигат медицинските хеликоптери на България. Ще разгледаме моделите, които страната ни очаква.

"Леонардо" е един от производителите на световния пазар в областта на отбраната и сигурността, а днес ще се срещнем със Стефано Виланти, главен вицепрезидент и търговски директор на дивизията, отговаряща за хеликоптерите.

"България избра моделът 109 във вариант трекер - с плъзгач, който гарантира по-висока ефикасност при операциите като цяло и по-специално в планински условия. Лек двумоторен хеликоптер, който гарантира сигурност и ефективност дори и в града. Оборудването е изцяло съобразено с функцията им за оказване на първа помощ на пострадали хора във всякакви ситуации. Един от доказаните във времето хеликоптери, който е изпълнявал успешни спасителни операции в планините по целия свят - от Алпите до Фуджи в Япония“, посочи Виланти.

Друг важен фактор за една успешна мисия е ефективността на хеликоптера - скоростта, с която се придвижва с медицинския екипаж на борда до мястото на произшествието и времето, което е необходимо за стабилизиране на пациента.

"109 е един от най-бързите хеликоптери, които се произвеждат. Може да преодолява трудности, препятствия, трафик, така че гарантира най-краткото време между оперативния център и пациента, а в кабината е оборудван с всички инструменти за спасяване на пациента на мястото, където е пострадал. Позволява на лекарите и екипа да извършват всичко необходимо, за да спасят пациента. Скоростта на реакция, бързината е най-важното в критични ситуации и в този смисъл модел 109 е доказан еталон в сектора“, посочи още вицепрезидентът на компанията.

Хеликоптерът не е достатъчен, за да гарантира успеха на една спасителна мисия. В една сложна реалност, в която медицинските, авиационните и техническите спасителни компоненти си взаимодействат, човешкият фактор е основен. Затова пилотите преминават комбинация от традиционно обучение. Имат обучение на симулатор, което им позволява да се справят с всичко извънредни ситуации.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: