Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КЗП с дежурни екипи за 8-и декември
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:05 / 07.12.2016Коментари (0)961
©
На 8-и декември Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще има дежурни екипи за извършване на проверки и при сигнали за нарушения. Това съобщи председателят на комисията Димитър Маргаритов.
 
"Мисля, че сме се постарали да бъде гарантирано спокойното и приятно изкарване на празника, но ще имаме дежурни екипи в утрешния ден и вечер, така че бихме могли да реагираме, ако някъде има неприятности. При такива празници рисковете са повече. Има и лица, които без да притежават необходимите разрешителни, без да имат право да осъществяват тази отговорна дейност - да резервират почивки и хотели, го правят. Затова ние наблюдаваме този пазар непрекъснато и активностите ни по повод 8-и декември стартираха преди около десетина дни. Наши екипи посетиха и висши училища, където също е възможно да има обяви за организиране на празника и те да са по-скоро от мними туроператори", каза той.

Маргаритов посочи, че жалбите за некачествени туристически услуги са около 4 на сто от постъпващите в комисията на годишна база и коментира: "Процентът като цяло не е висок, но секторът е чувствителен - в туризма всяко едно нарушение може да доведе до неприятни последици за много хора. Необходимо е стриктно да контролираме. Това правим и сега с началото на зимния сезон. Прегрупираме силите така, че да присъстваме по-активно в планинските курорти. Ще имаме и приемни, които традиционно отваряме, за да можем да бъдем по-лесно откриваеми от туристите и нашите екипи да реагират веднага по сигнали."

Председателят напомни за какво да се внимава при по-активното пазаруване за празниците през Интернет: "Има мними търговци, които се появяват за много кратък период от време, събират поръчките и след това трябва да се търсят с полиция - нещо, което ние и правим. Важно е да се провери има ли координати за връзка с търговеца, да се сравнят повече оферти от различни източници и да се види какви са всички съпътстващи разходи - доставка или допълнителни такси, които търговецът може да изиска. И да не се забравя правото на отказ в дадения от закона 14-дневен срок."


Още по темата: общо новини по темата: 52
09.12.2023 »
08.12.2023 »
08.12.2023 »
06.12.2023 »
02.12.2023 »
27.11.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: