Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КЗК обвини трите ЕРП-та в злоупотреба с господстващо положение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:21 / 19.03.2015Коментари (3)214
©
Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ обвини трите енергоразпределителни дружества в злоупотреба с господстващо положение. Според Комисията ЧЕЗ, EVN и "Енерго-Про" налагат необосновано високи цени на достъп до разпределителната мрежа за ниско напрежение. Така според регулатора се пречи на конкуренцията и се засягат интересите на потребителите. От комисията уточняват, че мрежата е собственост на ЕРП-тата, но отдаването ѝ под наем се извършва на несъобразена цена.

През май 2014 година КЗК предяви същите твърдения по отношение на трите дружества, но тогава върна преписката за допълнително проучване с цел по-голяма пълнота на данните. И към настоящия момент Комисията потвърждава изводите си на базата на допълнителните експертизи.

"КЗК стига до извода, че наемната цена е определена без да бъдат отчетени, анализирани и съобразени факторите, които обективно влияят на нейния размер", се казва в съобщението, публикувано на страницата на комисията.

"Видно от представените обосновки на цената ЕРП отчитат едни и същи разходи в разходната част и на лицензионната, и на допълнителната дейност по отдаване под наем на стълбовната ЕР мрежа. Включването на разходи в цената на услугата, които са част от лицензионната дейност, необосновано натоварва наемната цена с добавена стойност и естествено води до нейното увеличение. Поради това процесните цени са необосновано високи и имат експлоатативен ефект върху електронносъобщителните оператори и техните клиенти", пишат експертите.

Определението не подлежи на обжалване. В срок от 30 дни страните имат право да представят писмени възражения по предявените твърдения. Страните в производството имат право да поискат да бъдат изслушани от КЗК в открито заседание.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Нали постоянно плещят за диверсификация бе? Как така са монополисти и едновременно има диверсификация?? Що не мога да си сложа немски електромер,който да е заверен в независима лаборатория а не в И-Ви-Ен?? Искам също да избирам от кой да купувам ток и от кой не.Всичко друго е помия.
+3
 
 
Взеха да им се нагорещяват столовете под задниците и усетиха, че вече няма да има бонуси, няма как вече да се оправдават с "лошите метеорологични условия и други фактори" за неизправните им мрежи и други подобни и ще трябва да плащат луди обезщетения при наличието на изключително честите им токови удари, което неизбежно ще ги доведе до фалит и ще ги изхвърли от пазара. И в момента достъпът до "поддържаната" им мрежа е 2,5 ст. на киловат или повече от 10% от сегашната цена на тока!
+1
 
 
Е, стига бе! Не мога да го повярвам! :)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: