Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
КЕВР глоби ТЕЦ "Марица Изток I" за укриване на публична информация
Автор: Рени Атанасова 11:55 / 29.05.2024Коментари (0)909
©
Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране наложи имуществена санкция от 10 000 лв. на "ЕЙ И ЕС – 3С МАРИЦА ИЗТОК I" ЕООД за нарушение на член 4 от Регламент (ЕС) №1227/2011 на Европейския парламент и на Съвета относно интегритета и прозрачността на пазара за търговия на едро с енергия (REMIT). Това съобщиха от пресцентъра на Комисията. Дружеството не е оповестило публично вътрешна информация за непланирана недостъпност на негово съоръжение за производство на електроенергия, което е било задължено да направи на платформата за публикуване на вътрешна информация на Българската независима енергийна борса ЕАД. Случаят е от 18 октомври 2023 г.

Съгласно изискванията на чл. 4 от REMIT всички участници на пазара за търговия на едро с енергия, регистрирани в Централизирания европейски регистър на енергийните пазарни участници, оповестяват публично, навременно и ефективно вътрешна информация, включително планирани или непланирани спирания на производствените си съоръжения. Целта е информацията да достигне до възможно най-широк кръг от заинтересовани страни, като по този начин се гарантира прозрачността на пазара за търговия на едро с енергия.

Нарушението на чл. 4 от Регламент (ЕС) №1227/2011 се санкционира по реда на Закона за административните нарушения и наказания. Дружеството е приело и не е обжалвало наложената от регулатора санкция.

Това е първата наложена санкция на КЕВР за неспазване на чл. 4 от REMIT. Комисията работи активно по установяването и на други нарушения на чл. 4 от Регламента от страна на участници на пазара за търговия на едро с енергия.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: