Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Известен адвокат с грозна версия за убийството на Алена Щерк
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:57 / 01.06.2022Коментари (1)217
© Фейсбук
Преподавателката по танци и IT специалист Алена Щерк, чието тяло беше открито в неделя, три пъти е подавала сигнали в полицията срещу бившия си приятел и основен заподозрян за убийството - Виктор Спига.

Бившият следовател адвокат Людмил Рангелов заяви в "Денят започва", че първосигнално хората мислят, че МВР не са си свършили работата, но не е така.

При първия случай, свързан с вербално насилие, полицаи са посетили мястото, Спига е предупреден със стандартни протоколи да не извършва повече такива действия. Убитата е посъветвана да подаде жалба, за да се развива проверка, но тя не е направила това.

Трябва да има заявителски материал, някаква информация за сериозността на отношенията. Това са много чести случаи съпружески съжителства да се оплакват в МВР по повод на конкретна разправия в къщи и след това повече никога не се развива някакво насилие там, каза бившият следовател.

При втория сигнал е посетена пострадалата, но Спига не е намерен там. Тя отново не е подала жалба. В третия случай полицията е образувала преписка и ако времето е било достатъчно, е щяло да се развие и досъдебно производство.

Според Рангелов убийството на Алена Щерк е спонтанно, инцидентно. Явно извършителят не е премислил, ако извърши убийството, какво ще направи с тялото - личи че това е импровизация. Не са взети мерки и по това да се укрие. Откритите доказателства в колата, също сочат към това.

Рангелов предположи, че изострянето на емоционалната им връзка е довела до убийството.

Според него Спига, който е задържан в Италия, ще бъде върнат у нас, защото процедурата се извършва по европейска заповед за арест, което задължава страните да я изпълнят.

Проблемът е, ако откритото у Спига хладно оръжие е наказуемо престъпление по техния закон, е възможно първо там да се проведе наказателно производство по това престъпление и след това да бъде предаден на българските власти. Но престъплението у нас е в полза на това да бъде екстрадиран.

Екстрадицията трябва да бъде извършена в срок от 60 дни и след това не по-късно от 10 дни Спига трябва да пристигне в България. Екстрадицията обаче може да бъде извършена с някакво условие. Например след осъждането му тук да изтърпи наказанието в Италия или ако тук бъде осъден на доживотен затвор, нашите власти да се ангажират, че след известен период от време ще бъде преразгледано това наказание.

Адвокат Рангелов заяви още, че тежките престъпления у нас наистина се увеличават и една от причините за това е социалната обстановка. Тя неизбежно рефлектира, тя е криминогенния фактор, който създава предпоставки за тежки престъпления, каза адвокатът.

Още по темата: общо новини по темата: 24
16.02.2024 »
18.12.2023 »
17.06.2023 »
28.04.2023 »
24.04.2023 »
15.08.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Каквато и да е истината, грозна картинка са отношенията между мъжа и жената. Тази сутрин се разминах с една девойка, която си буташе велосипеда. Не зная какво имаше под слънчевите очила (черни), но лявата буза беше лилаво-жълта на цвят. Едва ли е травма от чистене или готвене. Или от каране на двуколесното. Не мога да разбера какво толкова може да те провокира, че да посегнеш на жена. Карай се, викай, чупи каквото ти се иска, но защо посягаш?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: