Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изтеглиха от пазара "Салатени миксове" с неразрешени съставки
Автор: Силвия Станева 09:36 / 27.06.2019Коментари (0)630
©
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) спря от продажба "Салатени миксове" с неразрешени съставки. Проверка е установила наличие на смеси от зехтини и слънчогледово олио с вложени оцветители, консерванти и ароматизанти, съобщиха от БАБХ.

Агенцията е спряла от продажба общо 2 542 броя маслинови масла в бутилки от 0.5 литра и от 1 литър при извънредна тематична проверка на 1153 търговски обекта във всички области в страната.

За установените несъответствия хранителните продукти са изтеглени от пазара, върнати са в производствените обекти и са пренасочени за нехранителни цели, включително и унищожаване, съобщиха от БАБХ.

От Агенцията отчитат, че най-често констатираните несъответствия са свързани с етикетирането - не е налична категорията на маслиновото масло, липсва информация на етикета на български език, не са посочени данни за произход, производител или дистрибутор.

Инспекторите са проверявали предлаганите в търговската мрежа маслинови масла и растителни масла смес, с вложено в състава им маслиново масло. Обект на проверките са били супермаркети и хранителни магазини, продаващи маслинови масла, складове за търговия на едро и дребно, и централни складове на търговските вериги в страната.

Анализът от проверката сочи, че на българския пазар се предлагат десетки видове маслинови масла с произход предимно от Гърция, но също така и от Испания, Италия и Португалия, доставени от търговски фирми - разпространители.  При анализа на резултатите ясно се очертава тенденцията за голямо разнообразие на българския пазар, като преобладаващи са продажбите на "Маслиново масло от маслиново кюспе" и "Маслиново масло, съставено от рафинирани и необработени маслинови масла". Предлагат се и висококачествените "Маслиново масло Екстра virgin" и "Маслиново масло Virgin".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Великден 2024 г.
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: