Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изпълнителното бюро на БСП прие декларация против Луковмарш
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:40 / 05.02.2023Коментари (0)540
© БСП
БСП се обявява категорично против провеждането на "Луковмарш" в София. "Неонацисткото шествие, което всяка година под една или друга форма е толерирано от Столична община, е не просто изблик на фашизъм и антисемитизъм. То е продукт на десетилетия пренаписване на историята и изопачаване на истината", съобщиха от пресцентъра на Партията.

"И днес виждаме крайния резултат – факелни шествия, които са в дълбоко противоречие с най-изконните хуманни ценности на българския народ. Народът, който с основание може да се гордее с това, че спаси своите евреи. Народ, който отреди навремето на ген. Христо Луков ролята на политически маргинал и заради това е още по-позорно това, че днес определени среди се опитват да го героизират", смятат още от БСП.

Според тях не е нормално в 21 век по улиците на България "да шестват фашисти". Не било нормално година след година хората с различни политически убеждения и виждания заедно да протестират срещу провеждането на тази проява, но гласът им никога да не бъде чуван, като смятат че не е нормално една държава да толерира този "парад на екстремизма, ксенофобията и неонацизма".

"БСП никога няма да приеме мълчанието пред лицето на подобна заплаха и заради това настояваме всички политически партии, които изповядват демократични ценности, да се противопоставят, заклеймят и ясно да заявят, че не приемат нито шествието, нито идеите на ген. Луков. Това е голямата разграничителна линия между тези, които искат наистина различна България, и тези, които флиртуват с мрачното минало в името на неясни цели", съобщиха още от пресцентъра.

БСП отново заявява своята категорична позиция против фашизма и екстремизма, както и срещу реабилитацията на хората, които са ги изповядвали.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: