Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изправят пред съда дрогиран безумец, погубил невинен живот в катастрофа
Автор: Пламена Николова 09:17 / 31.08.2022Коментари (2)245
© Blagoevgrad24.bg
Илюстрация
Обвинителен акт срещу 33-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на друг водач в пътно – транспортно произшествие, внесе в съда Окръжна прокуратура – Варна. Деянието е извършено след употреба на високорискови наркотични вещества, а обвиняемият избягал от местопроизшествието. А.Т. е обвинен и в това, че управлявал МПС, чиято регистрация била прекратена, и си служил с регистрационни табели, издадени за друг автомобил, съобщиха от пресслбужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Въпреки че личният автомобил на 33-годишният мъж бил дерегистриран на 1 юни 2021 година във връзка с наложено му наказание, той решил да пътува с него от Монтана, където живеел, за Варна. За целта свалил регистрационните номера от автомобила на баща си, сложил ги на своя и на 20 юни потеглил на път.

Около 23:30 часа, А.Т. се намирал в района на село Ветрино, движейки при сух асфалт и ясно време. Внезапно мъжът загубил контрол над лекия си автомобил и навлязъл в лентата за насрещно движение. В същото време там се намирал друг лек автомобил, пътуващ в обратна посока. Последвал силен челен сблъсък между двете превозни средства.

Обвиняемият успял да излезе от своята кола, като незабавно свалил регистрационните й номера и напуснал местопроизшествието. Той не погледнал в какво състояние оставя другия водач и не повикал помощ. Изхвърлил номерата на известно разстояние от мястото на инцидента и се обадил на свои близки с молба да му изпратят такси, което да го прибере. Не дал обяснения какво се е случило.

Сигнал за инцидента бил подаден от сина на пострадалия втори водач, който очаквал своя баща в дома му в село Ветрино, и след като той не се прибрал в уречения час тръгнал да го търси по пътя. На около 300 метра след края на селото забелязал катастрофирали автомобили. Познал колата на баща си и незабавно подал сигнал на ЕЕН 112, но пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на неговия родител.

От извършената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че причина за фаталния край на втория водач от катастрофата била тежка гръдна травма, като била установена пряка причинно - следствена връзка между травматичните увреждания и пътния инцидент.

При оглед на местопроизшествието и на периметъра около него, полицейските служители открили регистрационните номера, изхвърлени наблизо от оцелелия водач. Направената проверка помогнала да бъде установена самоличността на напусналия мястото и същият бил задържан. Било доказано категорично, че именно той бил зад волана на изоставеното превозното средство. От заключението на съдебно – химичната експертиза, която била назначена, станало ясно, че в кръвта на обвиняемия има наличие на амфетамин, метамфетамин, морфин и метоболит.

Предстои делото срещу 33-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.09.2022 г.
0
 
 
Такива трябва да се линчуват.Затвор не ги оправя.
Aнонимен
на 31.08.2022 г.
0
 
 
Тъпия селяк директно в пандиза и то за дълго време
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: