Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изнасяме руси просяци за Скандинавието
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:55 / 11.09.2015Коментари (0)370
© 24 часа
Български просяци превземат скандинавските страни заради високия стандарт на живот там. Нашенците заминават на групи от по 2-3 човека, наемат си жилище и започват "работа" в едни от най-големите градове там, пише "Монитор". 

Най-привлекателен за тях е шведския град Гьотеборг, където дори има вече създадено звено в общината, което да се бори с наплива на наши роми.

През последната година те са платили на над 50 човека билетите за обратния път до България, само и само да се махнат от улиците на града. Същата мярка е предприело и норвежкото правителство, което ежемесечно депортира нашенци, заселили се в катуни в Осло. 

Просяците, които вече все по-рядко са от ромски произход, обаче продължават да атакуват скандинавските страни, където на ден спокойно изкарват между 200 и 300 евро от просия.

Те протягат ръце най-вече около бизнес сградите, където работещите често ги съжаляват и им дават банкноти от по 5 и 10 евро. Парите обаче не остават за бездомниците, а се събират в квартири и се пращат на малки траншове в България.

Сумите се прибират от началниците на просяците, които седят в страната ни. Транзакциите се правят до максимален размер от 500 евро, за да не будят подозрение и винаги са на различни имена, тъй като при по-големи преводи разследващите ще се усетят.

Най-големите кланове, които трупат милиони
от просия са от плевенския, видинския и софийския район. Последните са най-слабо представени в чужбина, тъй като много от представителите им изкарват прилични доходи от строителство и проституция.

Най-разпознаваемият профил на просещ българин е - млада жена, по възможност руса или поне изрусена. Така тя прилича на местен жител и възможността да получи подаяние е по-голяма. За разлика от жените, мъжете предпочитат да събират стари уреди, които се оставят на специално пригодени за целта места и да ги препродават или да вадят цветните метали от тях. С тези си занимания, те също си докарват прилични доходи от порядъка на няколко хиляди евро месечно. С парите те издържат просещите си половинки. Младите мъже също искат подаяния, като за целта обаче използват и малки деца. 

Подобни гледки обаче са по-редки, тъй като социалните служби често прибират от малчуганите, а родителите им предават на властите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: