Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Измамникът Спас, който завлече десетки със самолетни билети, вече е на свобода
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:17 / 05.10.2019Коментари (0)453
©
Измамникът Спас Василев, който в края на 2017 г. се представяше в социалните мрежи като Александър Николов и успя да измами десетки със самолетни билети, се е споразумял за наказание, което вече е изтърпял. Той лежа в ареста 2 години.

Преди дни в Софийския районен съд (СРС) е приключило второто дело срещу него, по което той беше подсъдим, защото е измамил живеещия във Великобритания Кирил Иванов да купи самолетен билет от Италия за Турция за 670 лева. Съдът е одобрил споразумение между Василев и прокуратурата, според което той се признава за виновен, възстановява парите за билета и получава наказание от 6 месеца затвор.

То обаче вече е изтърпяно от Василев, който през април миналата година отново се споразумя с прокуратурата, но за 7 месеца затвор, по първото дело срещу него, след като се призна за виновен, че е измамил бившата си учителка по френски със 765 евро, както и служителя на Първа инвестиционна банка Иван Ралчев с 490 лева.

Тъй като престъпленията и по двете дела са извършени, преди да има влязла в сила присъда по което и да е от тях, съдът налага едно общо най-тежко наказание, което в случая са 7-те месеца затвор по първото дело. В такива случаи според Наказателния кодекс, ако наказанието по някоя от присъдите е изтърпяно изцяло или отчасти, то се приспада. При Василев пък първото наказание от 7 месеца затвор беше изтърпяно още през май м.г., само месец след като беше постановено.

Тогава прокуратурата дори избърза да поиска нов арест на измамника, за да не излезе той от затвора, което първоначално съдът отказа, но след това Василев остана зад решетките заради последното внесено в съда дело за измами, по което още няма присъда. То е за измама в големи размери, при която Василев се представил пред управител на туристическа фирма като представител на фирма "Еспас Медия", чиито служители пътуват често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на фирмата за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. Само в този случай Василев е причинил на пострадалите имотна вреда за почти 37 500 лв., изчислиха от прокуратурата.

Схемата за измами на Спас Василев беше разкрита, когато стана ясно, че много хора са подали сигнали, че са измамени с обещания за евтини самолетни билети, техника и др. Василев стана популярен в социалните мрежи с профила на името Александър Николов и се представяше като служител на френските авиолинии. Профилната му снимка пък беше на французина Александър Мартинез, който не подозирал за какво се използват фотографиите му. Василев беше изключително активен, а сред виртуалните му приятели имаше и доста популярни личности. В крайна сметка Александър се оказа Спас, който нито живее, нито работи във Франция, а е жител на с. Кочериново.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: