Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изхвърлете задължително тези предмети на Велики четвъртък, за да ви върви през годината
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:03 / 02.05.2024Коментари (0)1063
©
На Велики четвъртък, който тази година се пада на 2 май, е прието да се почисти и измие всичко в къщата. На този ден домакините не само пекат козунаци, но и правят общо почистване на къщата. Важно е в този ден да изхвърлите някои неща от дома си, за да допуснете щастието в живота си. Какво трябва да се изхвърли от дома на Велики четвъртък? 

Велики четвъртък традиционно е обичайно да се почиства къщата и да се изхвърлят вещи, за да се привлече щастието в живота. Според знаците, за да влезе нещо ново в живота ви и да дойде истинското щастие, трябва да се отървете от предмети, които ви потискат или ви напомнят за миналия ви живот. Отървете се от тях на Велики четвъртък без никакви угризения.

Също така се опитайте да изхвърлите стари или повредени предмети, които вече не употребявате. Препоръчително е да се отървете от всичко, което просто заема място в дома ви. Смята се, че Великден трябва да се прекара в чиста къща, затова всичко трябва да бъде внимателно почистено. Според поверието, който има мръсотия в дома си на Велики четвъртък, ще прекара цялата година в разногласия и кавги, затова е важно всичко да се изпере и почисти.  

Какво трябва да се почисти у дома на Велики четвъртък

За да постигнете перфектна чистота у дома, си струва да положите усилия и да освободите дома си от боклук, прах и ненужни вещи, доколкото е възможно.  Почистете старателно печката, фурната, микровълновата и хладилника. Не забравяйте да измиете всички повърхности и да почистите шкафчетата.

Старателно измийте и дезинфекцирайте целия санитарен фаянс, мивка, вана или душ, тоалетна. Почистете с прахосмукачка килимите и почистете мебелите, избършете праха от повърхностите и подредете шкафовете с дрехи и лични вещи. Преди Великден сменете спалното бельо, почистете матрака и възглавниците и изчистете всичко под леглото, защото там може да се натрупат много други неща освен прах.

Измийте входната врата, шкафа за обувки и огледалата. Балконът се нуждае от много внимание след зимния период, така че го подредете и го подгответе за летния сезон. В допълнение към почистването, отделете време и за пране. На Велики четвъртък е прието да се перат дрехи, кърпи, спално бельо, пердета и покривки. Вярва се, че преди Великден всичко трябва да е чисто, пише actualno.com.

Още по темата: общо новини по темата: 225
11.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: