Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изграждат най-голямата публична мрежа за наблюдение на пътната обстановка във Варна и страната
Автор: Пламена Николова 15:02 / 30.07.2021Коментари (0)554
©
Съюзът на българските автомобилисти (СБА) в партньорство с OMV България поставят началото на най-голямата публична мрежа за наблюдение на пътната обстановка в България. Проектът стартира с 12 камери, разположени на ключови пътни артерии в страната – магистрали, гранични пунктове, натоварени точки в големите градове и други. Камерите са достъпни онлайн на www.sba.bg/roads 

"Целта на този проект е да дадем на шофьорите леснодостъпна и ценна информация в реално време, за да могат да планират своето пътуване. По този начин смятаме, че ще спестим не само време и нерви на автомобилистите, но и ще помогнем за повишаване на пътната безопасност. Една от основните предпоставки за инциденти са нервността от неочаквани забавяния и неподготвеността за предстоящите усложнения на пътя. Ако камерите ни предотвратят дори и един пътен инцидент, то инициативата ни си заслужава“, заяви инж. Емил Панчев – председател на СБА.

"OMV България е дългогодишен партньор на СБА в редица инициативи, свързани с пътната безопасност и грижата за шофьорите. Монтирането на камери на бензиностанции на OMV, разположени на възлови точки в страната, ще даде бърз и лесен достъп до информация за актуалната пътна обстановка. Вярваме, че услугата ще е от голяма полза за всички пътуващи“, коментира Дечебал Тудор, управител на OMV България.

Едни от най-следените камери към момента са тези на граничен пункт Кулата-Промахон, които се намират в непосредствена близост до бариерите. За удобство на шофьорите в района има и друга камера на 166 км от магистрала Струма, в района на Чучулигово. Камери има още на магистралите Тракия, Хемус и Марица, на Петолъчката, на пътя Русе-Бяла и в градовете София, Варна, Бургас и Слънчев бряг. Камерите предоставят кадри на живо от птичи поглед за актуалните условия на пътя, без да събират никакви лични данни на шофьорите.

"Целта ни е през следващите години да продължим развитието на мрежата и да се превърнем в най-бързия и сигурен източник на информация за автомобилистите“, заяви още инж. Панчев.

Съюзът на българските автомобилисти – СБА е една от най-старите и най-големите неправителствени организации в България, основана през 1957 година. СБА е член на Международната автомобилна федерация ФИА още от създаването си, като от 1992 г. е пълноправен член и на Европейската организация за Пътна помощ – ARC Europe. СБА обединява над 100 000 членове и абонати. Основните дейности на СБА включват пътна помощ, годишни технически прегледи, шофьорски курсове.

В сферата на пътната безопасност СБА се налага като една от най-активните организации, работещи активно за постигане на по-сигурни и безопасни пътища в страната. Чрез редица инициативи, събития, информационни кампании и други, посланията на СБА по актуални и важни за шофьорите теми достигат до близо 1 000 000 автомобилисти годишно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: