Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Изграждането на фотоволтаична централна в община Разлог е под въпрос
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:44 / 01.02.2023Коментари (0)299
©
Общински съвет- Разлог отложи разглеждането на предложение за изграждане на фотоволтаична електроцентрала върху терен от 736 дка. общинска земя- местност “Ибидимици“ – село Баня и местност "Садих“- село Долно Драглище, на първото си редовно заседание за 2023 година, предаде Агенция "Фокус“.

Поради големия интерес към предложението за възмездно срочно право на строеж, за 35 години и разпространяването на невярна информация, свързана с инвестиционните намерения върху земеделките земи, с ниска категоризация, Община Разлог ще организира Обществено обсъждане по изключената точка 14 от дневния ред.

"За съжаление, част от общинските съветници не успяха да разберат същността на проекта и през последните дни, с невярна информация, предизвикаха притеснения в обществото. С цел да успокоим населението, че частни имоти няма да бъдат засегнати, както и да разясним намеренията на "ИНВЕСТО ПАРНЪРС", ще поканим всички заинтересовани граждани на детайлно представяне на предложението.  На предстоящата среща ще представим и ползите както за населението на общината, така и за Община Разлог.", заяви ръководството на Община Разлог.

Припомняме, че намеренията на Община Разлог са свързани с използване на получената сума от учреденото право на строеж, за изграждане на нов парк за отдих и развлечения в местността "Саровица".

Ако предложението бъде прието на следващо заседание на Общински съвет, Община Разлог следва да получи само за първите 24 месеца около 1,2 млн. лева, както и приходи за всяка следваща година за срока на учреденото право на строеж. 

След изтичане срока на правото на строеж, всичко изградено върху общинските терени, следва да остане общинска собственост.

В случай че местният парламент отхвърли предложението, част от общинската земя ще продължи да бъде отдавана на аренда срещу 4 хил. лева/ годишно.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: