Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Издъхна легендарен крими герой от Варна, който спука черепа на жена си със златен пръстен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:56 / 26.05.2021Коментари (1)509
© 24 часа
Владимир (Влади) Ковачев - един от топ сарафите през 90-те години във Варна, станал печално известен с убийството на жена си, е издъхнал преди дни, научи ексклузивно БЛИЦ от негови приятели. 

Ковачев е една от енигматичните личности на варненския ъндърграунд и прехода. Първият му сблъсък с Темида е през 1977 г. Присъдата за младия тогава разюздан бохем е 5 години лишаване от свобода за групови изнасилвания.

Редица били оплакванията на момичета, че са завличани от улицата и изнасилвани в таванска стаичка. Процесът става известен като "Черна котка", защото на вратата на стаичката, в която са били извършвани гаврите, е имало календар с нарисувана черна котка.

По-късно Ковачев е реабилитиран, а преди няколко години с "половин уста" той коментира пред репортер на БЛИЦ този отрязък от биографията си така: "Такива бяха времената – гуляехме, всички бяхме пияни и правехме какво ли не. Но изнасилвания не е имало – те самите (момичетата) се предлагаха, а после удобно не си спомняха, за да не изглеждат ку*ви".

 

"Не бъркай в тази рана, моля те" – това бе единственият коментар на Влади Ковачев пред репортер на медията ни, когато след излизането си от затвора бе попитан за убийството на жена си Анелия.

През март 1995 г. той нахлува гол до кръста в болница "Света Анна" с Анелия на ръце. На лекарите казва, че я намерил в тежко състояние, като се прибрал.

След като тя издъхва, казва пред полицаите, че в болницата са я уморили. После продължава комбинативно да финтира разследващите с други версии – клошар, който звъннал на вратата, избутал невръстната му тогава дъщеря Николета и скочил върху майката с крясъци да дава парите.

По това време Ковачев е топ сарафът във Варна – има редица чейндж бюра, заложни къщи, магазин, апартаменти, вили и лъскави автомобили.

Една от подхвърлените версии е, че убийството на жена му Анелия е отмъщение заради това, че е завзел бизнеса с валутните бюра, и предупреждение към него, че трябва да се оттегли. На погребението на жена си ридае неутешимо. Пред медиите обявява награда 1 милион долара за главата на извършителя.

 

"Вече знаехме, че е той, и нарочно му подхвърлих, като го извикахме: "Абе, Владо, още ли важи наградата от 1 милион долара?". Той убедено: "Да, разбира се!". "Ами хванахме го, викам. И той: "Кой е?!". "Ами, ти си, бе, Владо! И той пребледня", разказа наскоро пред репортер на БЛИЦ топ криминалистът Ботьо Ботев.

 

Убиецът е закован от специфичен отпечатък на челото на Анелия, който е идентичен с формата на масивния златен пръстен на Влади Ковачев. Съдебно-медицинска  експертиза доказва, че именно с него е спукан черепът на Анелия. Впоследствие става ясно, че убийството е станало заради скандал, че жената е наводнила апартамента, а Ковачев изпаднал в амок от това и я пребил.

Влади Ковачев излезе от затвора, след като излежа седем години и половина от присъдата за убийството на жена си Анелия. На свобода основно висеше пред Гъбата – градската баня във Варна, която той държеше заедно със сестра си и където последно имаше смесен магазин. При него се отбиваха хора от различни прослойки на обществото – от настоящи местни величия до бивши такива, включително и квартални пияници.

 

Ковачев имаше сериозни проблеми и с приятелката си, от която има две деца. Преди години живееха на семейни начала, но през последните бяха разделени, а тя имаше друг партньор.

Ситуацията ескалира дотам, че жената подала жалба за закана за убийство в Първо РУП във Варна. Ковачев се опита да потуши огъня, а в тези му опити "изгоряха" две водещи прокурорки от Варненската районна прокуратура, които се разделиха с ръководните си постове и се сдобиха с дисциплинарни производства.

Влади Ковачев така и не призна да е уговарял по някакъв начин прокурорките да въздействат на приятелката му, но е факт, че те безцеремонно я бяха притиснали в районното да оттегли жалбата си, и тя го стори.

 

Последно Влади Ковачев влезе в криминалните хроники с обвинение в лихварска дейност, извършвана в изпитателния срок на условно-предсрочното му освобождаване от затвора за убийството на Анелия.

 

През последните 5 – 6 години здравословното състояние на Ковачев беше силно влошено заради множеството му заболявания, сред които диабет и болестта на Паркинсон. Дните си прекарваше предимно в апартамента си на улица "Любен Каравелов“ във Варна или в двора на кооперацията, където събираше някои редовни почитатели на чашката.

Преди няколко дни се почувствал зле и се обадил на Николета – дъщеря му от брака му с Анелия, с която бяха много близки. Жената, която неотдавна направи Влади Ковачев дядо, пристигнала от София във Варна да се погрижи за него. В събота Ковачев почина на 69-годишна възраст. От близки до семейството БЛИЦ научи, че тялото му ще бъде кремирано.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И с'я к'во - да ревем и да си скубем косите от мъка по тоя скапан боклук ли??!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: