Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Таков: Ако ръководството от "Позитано" може без партия, защо партията да не може без ръководството 
Автор: Неда Узунколева 14:05 / 23.03.2024Коментари (0)999
Възраждането на БСП е високата цел, за която работим. Това заяви лидерът на столичните социалисти Иван Таков в словото си по време на срещата, която той и столични социалисти организираха на тема "За бъдещето на БСП и лявото". 

Над 500 души проявиха интерес и се включиха в дискусията. Сред присъстващите бяха президентът в периода 2002-2012 година Георги Първанов, Сергей Станишев, Ваня Григорова, Калоян Паргов, Мая Манолова, Петър Мутафчиев, Георги Пирински, Георги Божинов, бивши народни представители, партийни ръководители и членове от цялата страна. Бившият председател на БСП Михаил Миков не успя да присъства лично, но изпрати писмо за подкрепа до Иван Таков.   

В словото си лидерът на столичните социалисти направи ретроспекция и оценка на случилото се в БСП през последните две години и призова присъстващите да спрат с констатациите. "Сега трябват действия, заяви той. - Действахме решително, когато започнахме кампанията за местните избори в София. Знаехме, че ако искаме да съживим партията, трябва да действаме въпреки председателя и нейните съучастници в ръководството. А когато те правеха всичко възможно да пречат, да действаме въпреки тях. И успяхме. Успяхме да върнем идеологическия разговор в партията. Обединихме се зад манифест с изцяло леви послания. Бяхме против тоталната разпродажба на общинска собственост, на концесионирането на услугите. Против отказа на общината да управлява своята собственост. Показахме, че има и друг начин. И хората го възприеха. Предлагам днес да продължим този разговор. Вече на национално ниво. Да се върнем към корените, към истинските ценности, които БСП е отстоявала през годините. Само така ще обединим лявото. Само така ще изпълним нашия дълг, завещан ни от патриарха на социалистическата партия Димитър Благоев - да смъкваме маските на тартюфите, византийците и лъжците".

Иван Таков добави, че е било трудно да бъдеш социалист през 1891 г. Той цитира Димитър Благоев, че тогава е трябвало човек да има здрави нерви и дълбока вяра в социализма. "Днес трябва да се върнем към миналото, да разберем настоящето и да се опитаме да прозрем бъдещето. Трябва да го направим разумно и смело. Защото бъдещето на БСП и лявото днес е наша отговорност, заяви той. - Пред нас стои редовен пълен отчетно-изборен цикъл в партията. Той трябва да даде силен тласък на БСП с 4-годишен хоризонт, с нови лица, със свежи идеи, със смелост да отстояват левите ценности. От Дядото пазим и друг завет - да не вярваме на баналните очевидности и да търсим изхода в безизходността. Защото няма безизходни ситуации, има безизходни партии, които умират и изчезват от политическата сцена... БСП обаче е жива. БСП е тук днес, защото ние сме БСП. Предстоящите избори налагат бързи действия. На основата на това, което направихме през последната година в София, предлагам да създадем обединение в Партията, което да наречем "Бузлуджанци". Да си дадем възможност да вършим истинска, смислена политическа работа, без да разчитаме на "идеите", "инициативите" и "мотивацията" от централното ръководство. Да покажем как може да работи истинската социалистическа партия. Защото ние сме партията, а не тясното ръководство. Да, председателят държи писалката и печата, но това не бива да служи за оправдание. Ако ръководството от "Позитано" може без партия, защо партията да не може без ръководството от "Позитано"?! Да опитаме да спрем очертаващата се поредна електорална драма, в името на оцеляването на партията. Да поемем инициативата и работата по свикване на конгрес в кратки срокове. Всички знаем, че за политическия успех са необходими ясни цели и хора. Мисля, че ги имаме и двете. Трябва да действаме сега. Възраждането на БСП е високата цел, за която работим. България има нужда от силна социалистическа партия. Убеден съм, че БСП отново ще бъде тази сила. Ние ще я направим силна отново! Такава, каквато Благоев и първоапостолите я създадоха на Бузлуджа. Защото ние сме като тях. Ние сме бузлуджанци", завърши Таков.

Още по темата: общо новини по темата: 100
19.04.2024 »
27.03.2024 »
23.03.2024 »
23.03.2024 »
23.03.2024 »
11.02.2023 »
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: