Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Иванов, КЕВР: "Булгаргаз" поиска по-висока цена за газа през декември
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:41 / 01.12.2022Коментари (0)223
©
Днес КЕВР в следобедните часове ще излезе с решение по цената на природния газ, по която цена "Булгаргаз“ ще продава тази суровина през м. декември. Това каза пред журналисти председателят на КЕВР Иван Иванов, предаде Агенция "Фокус“.

"Цената, която предлага днес сутринта "Булгаргаз“, актуализирана цена е 146.83, т.е. с около 1 лв. по-висока от обявената. Преди дни се стичаше, че цената ще е по-ниска от обявената, но през последните 3 дни се забелязва много бързо нарастване на цената на холандския газов хъб и борса. И това е дало отражение в актуализиране на цената“, обясни Иванов.

"Що се касае за м. януари, по принцип цената в зимните месеци показва ръст и този ръст може да бъде овладян по единствения начин досега чрез доставка на количества от газохранилището Чирен. Но за тази година за съжаление природният газ, който се съхранява в Чирен е с цена значително по-висока от тази, на която продават на "Булгаргаз“ природния газ външните доставчици. Причината е, че този газ беше съхраняван през август и септември, когато цената в Европа и на всички борси беше твърде висок. С други думи, не можем да се възползвам от ниска цена на природния газ, съхраняван в Чирен. Има още една възможност по определен начин да се повлияе върху цената в положителна за потребителите посока, а той е, ако се приеме на второ четене на Закона за корпоративното подоходно облагане освобождаването на "Булгаргаз“ от ангажимента по програмата за освобождаване на природен газ на газов хъб "Балкан“. Това ще означава купуване на по-малко количество природен газ от "Булгаргаз“ и оттам на азерския газ, който е значително по-евтин от другите доставчици и неговото влияние може да се засили в смисъл да се понижи в определена степен цената на природния газ“, допълни Иванов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Политическо противоборство в САЩ
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: