Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Гешев на срещата с БСП: Ще изпълня всяко решение на законодателната власт, но няма да допусна политическа намеса в съдебната система
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:17 / 01.11.2022Коментари (0)379
© Народно събрание
Парламентарната група на "БСП за България" се срещна с главния прокурор Иван Гешев.

Обсъждат се последиците от закриването на специализираното правосъдие, натовареността на следователите и взаимодействието между властите.

Срещата се провежда в зала "Запад" в Народното събрание.

"За тези 30 г., в които работя като следовател и прокурор, почти никога не е бил чуван гласът на практикуващите магистрати. Няма как да се постигне този резултат, като усещането за справедливост, без да има нормална комуникация между властите. Втората причина, която ме мотивира да отправя тази молба за диалог, е изтичащото време за необходимостта на законодателни промени в областта на сигурността на гражданите. От доста дълъг период от време не се намират начините за решаване на българите - ние се борим с последствията. До следващото убийство, до следващия грабеж, не решаваме реалните проблеми, а решаваме последствията", обяви в началото на срещата Иван Гешев. Той обяви, че ще изпълни всяко решение на законодателната власт, но няма да допусне политическа намеса в съдебната система.

"Вие казвате, че търсите диалог. Аз мисля, че не можете да се оплачете от липса на диалог в НС. Никога, когато сте пожелали да дойдете, не ви е отказано. Ако има проблем с други власти, трябва да комуникирате с тях. Сигурно има нужда от промяна на закони. Наказателният кодекс е от 1968 г. И е променян 121 пъти. НПК е от 2005 г., но е изменян 58 пъти.  В момента всички нощни клубове продават райски газ и продължават да тровят децата. Имаше добър закон и бързо приет. Но резултатът - никакъв", контрира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя зададе въпрос и за пияните и дрогирани шофьори. Нинова предложи да няма условни присъди, да се отнема имущество. "Готови сме с текстовете и можем да ги внесем. Искаме вашето професионално мнение. Не може да пиеш, да се дрогираш, да се качиш на колата, да убиеш и да си стоиш в къщи. Добри са законите за убиване на баби. Какво пречи тези хора да си получат заслуженото", попита Нинова.

"Искаме едно и също. Ние преди 2 г. имаме предложение за шофьори, употребяващи алкохол и дрога, и после се качват на колата. Никой не ни покани да разговаряме. Имаме внесени предложения. Казвате, че има диалог. За да има такъв, трябва да има чуваемост. А за НК и НПК са били промени на парче, които не водят до реални резултати. Диалогът трябва да бъде експертен. А за райския газ е една вметка. Защо някой не изпълнява задълженията си по приетия от закон, трябва да питате другаде", допълни Гешев.

"Нали не мислите, че ние, които сме правили закона за райския газ, не оценяваме, че сме дали отговорността върху РЗИ. Искаме вашето професионално мнение - може ли райският газ да бъде включен в списъка с наркотици. За да се помогне децата да спрат да се тровят", заяви Нинова.

Гешев обясни, че може да каже как се работи в Австрия и всяка друга европейска страна. А чужденците се чудят как българските правораздавателни органи работят и постигат добри резултати.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: