Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Ганчев, БСП: На мнение сме, че има нужда от стабилност, от правителство и работещ парламент
Автор: Йоланда Пелова 09:47 / 07.12.2022Коментари (0)301
© Община Нови пазар
Ръководният орган на БСП, който е Националният съвет, взе решение за не подкрепа на кабинети, предложени с мандатите на ГЕРБ, ДПС и Възраждане, така че позицията ни е принципна. Това каза в предаването "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ депутатът от БСП Иван Ганчев, в отговор на въпрос защо БСП не подкрепи кабинет с министър-председател проф. Николай Габровски. Иначе той самият може да каже само суперлативи за личността на проф. Габровски. Според Ганчев, кандидатурата на професора е още един опит на ГЕРБ да изкара партията от изолацията, в която се намира.

"Аз лично не съм оптимист в успеха на първия мандат",  каза още Ганчев, като добави, че винаги е възможно някой от другите парламентарни групи да промени предварителните си заявки. "Предстои връчването на втори мандат на ПП. Те също бяха категорични, че ще са опозиция в този парламент. В последствие обаче промениха това, добави депутатът от БСП. Въпреки това се очаква и вторияят мандат да бъде върнат веднага.

За гласуването с книжни бюлетини Иван Ганчев смята, че това е демократична възможност на всеки гражданин да гласува, както избере. Той не може да се съгласи с ПП, че това трябва да е условие за съставянето на редовен кабинет. Истеричното им поведение в това отношение навежда повече на съмнения. 

"Ние от БСП сме на мнение, че има нужда от стабилност, от правителство и работещ парламент", каза Ганчев.

По думите му, БСП никога не си е позволявала да се меси в работата на президентската институция и никога не са преминавали границата на диалога. "Това, което сме правили, е да защитим нашите позиции, когато е имало нападки от страна на президента. Иначе изпитваме огромно уважение към тази институция", добави депутатът.

За изключването на единствения си районен кмет в София, Ганчев отговори, че няма достатъчно информация. Но това, което знае е, че се е случило заради съмнения за корупция и системно нарушаване на устава. 

Срещите на ръководството на партията и на парламентарната група с редовите членовете не са спирали. "Стараем се да бъдат по-чести, за да се подобри комуникацията. Ние сме демократична партия и не мисля, че членовете са раздвоени. Всеки има право да проявява позициите си", коментира още Иван Ганчев.

Осигуряването на стабилност и сигурност на българските граждани е по-важно сега от предстоящия конгрес на партията пред февруари, каза още Ганчев, но все пак една от темите на този конгрес ще бъде истинско ляво обединение, добави той. 

За бюджета Иван Ганчев каза, че всички са длъжни да приемат бюджет с изключително силна социална насоченост. И БСП ще държи на това. 

Оправданието на служебното правителство да не внесе бюджет не кореспондира с предложението им зазакупуване на нови самолети и водената от тях кадрова политика.

"Ние ще продължим да се борим  за увеличаването на социалните придобивки на българските граждани", добави Иван Ганчев.

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: