Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Ченчев, БСП: Подкрепа за хората и компенсации за икономиката
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:32 / 22.11.2022Коментари (0)210
©
"Предложението на БСП още от 2014 г. беше за смесено гласуване. По никакъв начин не премахваме машините, а предлагаме право на избор. Нашият законопроект няма как да бъде оттеглен и трябва да бъде гледан в зала. След преброяването на населението трябва да видим и каква ще бъде новата мандатност. ГЕРБ да си помислят за район "Чужбина“ и да изтеглят предложението, ако искат. Ние имаме съмнения. Истерията на другите партии е съмнителна за нас, защото не мога да разбера кои са тези псевдо демократи, които искат да отнемат права. Нека хората гласуват така, както искат.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията по култура и медии Иван Ченчев за БНТ.

По думите му до момента винаги е имало проблем с броенето, но с текущите предложения се предприемат мерки срещу това. "Когато се минимизират или отстранят възможностите за манипулация при вота с хартия и премахването на тъмната стаичка, за да няма заснемане с телефон, ще има един много нисък параван както при машините, както и видеонаблюдение. Статистиката е, че хората са разделени и 48% от тях искат да гласуват на хартия. Ако отидат 200-300 хиляди повече до урните, това ще повиши доверието и легитимността. Правим услуга на хората, вярваме на нашите представители в комисиите и искаме честни избори. Държавата е поверила механизма и сигурността на изборите на частна фирма. За нас е странно това вкопчване в ултиматуми. Трябва да говорим за политики и как да минем през кризите, а не да се поставят ултиматуми за начина на гласуване“, добави Ченчев и даде за пример Германия, където са заявили, че нямат доверие на машините и вече са ги премахнали.

"Неограниченият брой секции в чужбина и това да се отварят такива с 40 заявления доведе до създаването на секции в квартални магазинчета, в които нямаше представител на държавата. И там гласуването пак е на хартия. Ние нашите предложения сме ги говорили още в миналия парламент и тогава Кирил Петков даваше предложения по този Изборен кодекс – и сега изведнъж истерия. Защо тогава нямаше истерия? Как има доверие, че на неограничения брой секции в чужбина на много от местата в Турция секциите са до 299, за да се гласува с хартия. Партиите, които гласуваха за изпращане на оръжия на какво са статукво и каква коалиция са? От една страна са демократи за оръжието, а от друга страна ограничават правата на избирателя“, обобщи Ченчев за промените в ИК и подчерта, че за някои партии явно е приоритет изпращането на оръжия.

Според него трябва всички партии да си дадат сметка за предстоящото, а БСП като отговорна партия ще сложи приоритет върху хората, идващата зима и компенсациите за бизнеса. "Ако самолетите струват 6 млрд. – спираме едните и спестяваме 4 млрд., а компенсациите за хората и бизнеса струват 3 милиарда“, категоричен е социалистът.

"Вече сме казали, че с мандат на ГЕРБ, "Възраждане“ и ДПС няма да преговаряме. Очакваме връчване на трети мандат, президента вече го прави два пъти. Ще се подготвим и ще подходим отговорно. За вътрешната опозиция в БСП най-важно е отстраняването на лидера, а не говоренето по конкретни политики. Сега като обикаляме областите си говорим със структурите и се оказва, че те нямат забележки по политиките, а реално вътрешната опозиция има за цел главата на Нинова“, каза в заключение Иван Ченчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: