Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Иван Ченчев, БСП: Подкрепа за хората и компенсации за икономиката
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:32 / 22.11.2022Коментари (0)218
©
"Предложението на БСП още от 2014 г. беше за смесено гласуване. По никакъв начин не премахваме машините, а предлагаме право на избор. Нашият законопроект няма как да бъде оттеглен и трябва да бъде гледан в зала. След преброяването на населението трябва да видим и каква ще бъде новата мандатност. ГЕРБ да си помислят за район "Чужбина“ и да изтеглят предложението, ако искат. Ние имаме съмнения. Истерията на другите партии е съмнителна за нас, защото не мога да разбера кои са тези псевдо демократи, които искат да отнемат права. Нека хората гласуват така, както искат.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП и председател на Комисията по култура и медии Иван Ченчев за БНТ.

По думите му до момента винаги е имало проблем с броенето, но с текущите предложения се предприемат мерки срещу това. "Когато се минимизират или отстранят възможностите за манипулация при вота с хартия и премахването на тъмната стаичка, за да няма заснемане с телефон, ще има един много нисък параван както при машините, както и видеонаблюдение. Статистиката е, че хората са разделени и 48% от тях искат да гласуват на хартия. Ако отидат 200-300 хиляди повече до урните, това ще повиши доверието и легитимността. Правим услуга на хората, вярваме на нашите представители в комисиите и искаме честни избори. Държавата е поверила механизма и сигурността на изборите на частна фирма. За нас е странно това вкопчване в ултиматуми. Трябва да говорим за политики и как да минем през кризите, а не да се поставят ултиматуми за начина на гласуване“, добави Ченчев и даде за пример Германия, където са заявили, че нямат доверие на машините и вече са ги премахнали.

"Неограниченият брой секции в чужбина и това да се отварят такива с 40 заявления доведе до създаването на секции в квартални магазинчета, в които нямаше представител на държавата. И там гласуването пак е на хартия. Ние нашите предложения сме ги говорили още в миналия парламент и тогава Кирил Петков даваше предложения по този Изборен кодекс – и сега изведнъж истерия. Защо тогава нямаше истерия? Как има доверие, че на неограничения брой секции в чужбина на много от местата в Турция секциите са до 299, за да се гласува с хартия. Партиите, които гласуваха за изпращане на оръжия на какво са статукво и каква коалиция са? От една страна са демократи за оръжието, а от друга страна ограничават правата на избирателя“, обобщи Ченчев за промените в ИК и подчерта, че за някои партии явно е приоритет изпращането на оръжия.

Според него трябва всички партии да си дадат сметка за предстоящото, а БСП като отговорна партия ще сложи приоритет върху хората, идващата зима и компенсациите за бизнеса. "Ако самолетите струват 6 млрд. – спираме едните и спестяваме 4 млрд., а компенсациите за хората и бизнеса струват 3 милиарда“, категоричен е социалистът.

"Вече сме казали, че с мандат на ГЕРБ, "Възраждане“ и ДПС няма да преговаряме. Очакваме връчване на трети мандат, президента вече го прави два пъти. Ще се подготвим и ще подходим отговорно. За вътрешната опозиция в БСП най-важно е отстраняването на лидера, а не говоренето по конкретни политики. Сега като обикаляме областите си говорим със структурите и се оказва, че те нямат забележки по политиките, а реално вътрешната опозиция има за цел главата на Нинова“, каза в заключение Иван Ченчев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: