Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ивайло Мирчев: Възможно е Денков да представи друг състав на кабинет с втория мандат
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:11 / 20.05.2023Коментари (0)271
© БНТ
Възможно е предлаганият от ПП-ДБ за премиер с втория мандат - акад. Николай Денков да предложи друг състав на проектокабинет. Това заяви пред БНТ Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Той прогнозира, че проектокабинет на ГЕРБ, оглавяван от Мария Габриел, няма да мине в парламента и потвърди позицията на втората по големина парламентарно представена сила, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ.

Мирчев обясни, че вчерашната среща между ръководствата на ГЕРБ и ПП-ДБ в председателския кабинет в парламента е била за препотвърждаване на позициите.

"Ако ГЕРБ считат, че е възможно с Габриел да съставят правителство и да направят някакви реформи, имат право да опитат, но аз не мисля, че в парламента това правителство ще мине. Не вярваме, че е възможно правителство на конституционната реформа с първия мандат, защото и политическите сили, които биха го подкрепили, не са тези, които биха извършили реална конституционна реформа", посочи той.

Мирчев отхвърли хипотезите за евентуално "отлюспване" на депутати в подкрепа на кабинета "Габриел" или отсъствие от зала, за да се намали кворума при гласуването на първия мандат.

"Няма как да има тайно гласуване на кабинета "Габриел". Винаги преди подобни гласувания започват слухове - едни няма да влязат, други били купени, но политическата цена, която ще бъде платена от политическата сила, която се опита да направи подобно нещо, ще е толкова висока, че не вярвам такова нещо да се случи", каза той.

Според Ивайло Мирчев правителството на конституционната реформа, която предлага ПП-ДБ с втория мандат, не трябва да е коалиционно, а да има експертен характер - да е равно отдалечено от политическите сили, които биха го подкрепили.

"Възможно е да предложи Денков друг кабинет за втория мандат. Ние от "Да, България" имаме решение на Националния съвет за правителство с експертен характер, защото в тази сложна обстановка политическо правителство не е добър вариант.

Това, което искаме ние да стане, е да стигнем минимум до нивото на Румъния и главния прокурор и съдебната система като стандарт на работа, да отговорят поне на румънското ниво. Там имаме над 100 депутати в затвора, имаме 20 министри и двама премиери и дори трима евродепутати. В България Гешев за три години не намери нито един министър, нито един депутат за каквото и да е прегрешение. Защо Гешев затри делото КТБ, което е най-голямата кражба в историята на страната? Защо с години бави аферата в Барселона с прословутата къща?

Още по темата: общо новини по темата: 896
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/150 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: