Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ивайло Мирчев: Има криза на парламентаризма и трябва да направим всичко възможно да преодолеем различията
Автор: Йоланда Пелова 10:08 / 02.11.2022Коментари (0)216
© Демократична България
Длъжни сме да успеем, защото в противен случай ще се изправим пред безпрецедентна ситуация да имаме за по-малко от две години пет пъти парламентарни избори. Очевидно има криза за парламентаризма и трябва да направим всичко възможно да преодолеем различията. Без обаче това да е за сметка на нашите принципи и на това, което сме обещали на хората, когато сме искали тяхната подкрепа на изборите. Това каза депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев в предаването "Добро утро, България" по Радио "Фокус".

Той добави, че парламентаризмът е застрашен, защото слабостта на политическия елит в момента може да бъде повод за определени среди да насочат страната към президентска република, което ще бъде вредно за България. По думите му няма как преди ГЕРБ да се реформира да получи подкрепа от ДБ. Депутатът изтъкна, че ГЕРБ се е превърнал през годините в символ на корупцията и пътят е свързан с вътрешна промяна на ГЕРБ, което може да стане единствено чрез дела.

"Диалог винаги е нужен на всички нива. В първия ден на Народното събрание Гешев беше изпратил до всички депутати по едно писмо. Аз си отворих пощата с надежда да видя неговата оставка, но вместо това виждаме, че Гешев се опитва да влезе на полето на политиката. Това е личност, която е срам за прокуратурата, с почти нулево доверие в обществото. Превърна прокуратурата в инструмент, не на Бога, както казва Гешев, а на престъпността. България е една от малкото страни в Европа, която за последните години не е вкарала в затвор нито един министър. Това означава, че или прокуратурата не работи, или България е най-некорумпираната страна в Европа, а всички знаем, че не е второто. Така че остава само другият вариант. От тази гледна точка Гешев не просто е наложително да си ходи, той е изключително вреден за страната", подчерта Мирчев.

"България много отдавна е превърната в класически музей на съветското въоръжение. Практически извън музеите по-стара военна техника в Европа няма, което е жалко и срамно за страната. Политическият елит е в огромен дълг към българската армия. От тази гледна точка е ясно, че ние трябва да получим по-модерно въоръжение. Вече се е случвало в други държави, че когато те изпратят тяхно старо съветско въоръжение на Украйна, под една или друга форма получават възможност за западно въоръжение. Така че аз се надявам това да се случи и с България. Украйна е жертвата и хората в Украйна се сражават и за България. Защитават свободния свят от един обезумял диктатор. Ние трябва да направим всичко възможно да им помогнем. А хората, които говорят, че така ще влезем във война  - има много прост отговор - нито една от другите страни, които вече месеци наред помагат с въоръжение на Украйна, не е влязла в никаква война", смята той.

Още по темата: общо новини по темата: 731
06.06.2023 »
06.06.2023 »
06.06.2023 »
01.06.2023 »
30.05.2023 »
29.05.2023 »
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: