Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Италианци организират "корона партита", за да се разболеят от Covid-19
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:54 / 24.11.2021Коментари (0)757
© Getty Images
Италиански антиваксъри започнаха нова инициатива – организират специални "корона партита“, с надеждата да се разболеят от коронавирус, да се възстановят и да се сдобият със зелен сертификат без да се ваксинират. В момента документът може да бъде изкаран само от граждани със завършен ваксинационен цикъл или от тези, които са прекарали вируса през последните 6 месеца.

Няколко от гостите на подобни събития са изпълнили намерението си и са се заразили. Припомняме, че 55-годишен мъж почина в Австрия миналата седмица, след като се зарази на тематичен антиваксърски купон в Северна Италия. Има данни за поне още трима души, включително и дете, които са хоспитализирани в същия италиански район след подобни корона партита. Двама от тях са в интензивното отделение.

 

Според националните закони за извънредните ситуации, (които ще останат в сила най-малко до 31 декември) умишленото разпространение на вируса е престъпление в Италия.

"Получихме информация от лекари за няколко случая, в които пациентите са си признали, че са се заразили нарочно“, каза пред II Dolomiti Патрик Францони от отдела за борба с Covid-19 в италианския град Болчано. "Те правят това, за да се сдобият с антитела и да получат зелен сертификат без ваксинация“, каза той. "Но има дългосрочни последици и дори млади хора могат да попаднат в болница.“

Той обясни, че антиваксърите се срещат в барове на открито и се прегръщат, целуват и споделят напитки с някой, който е заразен, за да се разболеят и те. Други събития се провеждат в частни домове. В един от случаите заразеният е бил прикован на легло и разказал, че гостите са се събрали около болничното легло, за да се вдишват въздуха, който той издиша.  

Припомняме, че от средата на октомври италианското правителство направи сертификатите задължителни за всички работници. Работодателите, които допускат неваксинирани служители, подлежат на глоба до 1000 евро. Глобата за служителите на компании, които не спазят мярката е между 600 и 1500 евро. Работодателите имат право да отстраняват неваксинирани служители от работа без да им плащат, но не могат да ги уволняват. Идеята е да се ускори темпът на ваксинация в страната. Зелените сертификати са нужни и за посещението на ресторант и всяко публично място на закрито.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: