
ЗАРЕЖДАНЕ...
Истинският хляб с 16% по-малко сол | ||||||
| ||||||
Независимо каква ще бъде трайността, върху етикетите на хляба ще се изписват дата и час, в които са произведени и до които са годни, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Вече има яснота и около изискванията за брашната, които ще се влагат в хляба по държавна рецепта. Те трябва да се произвеждат само от първокласно зърно. Ако родните производители не осигурят необходимото зърно и качествено брашно, фурните ще внасят брашно за хлябовете по утвърдения стандарт. Убеден съм, че след като една година внесем зърно или брашно, на следващата родните производители ще започнат да произвеждат качествено зърно, каза Попов. Фурните обаче смятат, че в момента не стандартите, а цените на горивата са най-големият им проблем. Заради поскъпването на петролните продукти те обмислят нов скок и на хляба. Петролът обаче вчера падна с 4-5 долара за барел, което трябва да понижи и цената на бензина в България. Източник: standartnews |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg