
ЗАРЕЖДАНЕ...
Истински хляб от брашно, сол, вода и… подобрители | ||||||
| ||||||
Вече се работи по изготвянето на трите вида стандарт за хляб - "Бял", "Типов", "Добруджа", чието изпълнение ще бъде контролирано по цялата верига на производство. Експертите ще се придържат към утвърдения Български държавен стандарт за хляба, изготвен още през 90-те години. Рецептата включва брашно, сол и вода. Не се изключва обаче и влагането на подобрители. Истинският хляб ще може да разпознавате и по срока на годност. Той може да мухляса едва след 36 часа. Обмисля се и идеята произвежданият хляб по стандарт да не се продава без опаковка и етикет. След горчивия опит с месния стандарт "Стара планина" ветеринарните инспектори гарантират, че провал няма да има. Обсъжданията тепърва започват. Едва след изготвянето на окончателния вариант на стандартите ще са ясни и рецептите. До дни започват и проверки на хлебопроизводителите. Източник: btv |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg