Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Испания ще рекламира българския туризъм на мадридското летище
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:31 / 11.12.2014Коментари (0)475
©
Възможностите за активизиране на сътрудничеството в туризма между България и Испания бяха обсъдени на работни срещи в Мадрид между министър Николина Ангелкова и държавния секретар по туризъм на Испания Исабел Боррего и министъра на развитието Ана Пастор. Министър Ангелкова беше на еднодневно посещение в Мадрид на 11 декември 2014 г.

Министър Ана Пастор е предложила варианти за промоция на България в Испания като възможност за привличане на повече туристи у нас, стана ясно от думите на министър Ангелкова след срещата й с министъра на развитието на Испания. Един от тези варианти е използването на летище Мадрид "Барахас - Адолфо Суарес" като платформа за реклама на страната ни като туристическа дестинация. България може да се рекламира и чрез поставяне на имиджови визии по жп и автогарите на Испания, както и чрез високоскоростните влакове в Испания. По време на срещата бе представен испанският опит в разработването на туристическия пакет "туристически влак", чрез който в рамките на един месец с един закупен билет за влак туристите могат да правят пътувания с прекъсвания до различни туристически обекти и градове в Испания.

Подробностите за бъдещата реклама на България като туристическа дестинация в Испания ще бъдат обсъдени на заседанието на смесената работна група за сътрудничество в туризма, създадена по силата на подписания през 2010 г. меморандум за разбирателство между министерствата на туризма на двете страни, което ще се състои през следващата година. Предстои да бъдат организирани и технически срещи между експерти от двете страни, за да бъдат обменени информация и добри практики между институциите и водещи туроператори от България и Испания. За това са се договорили министър Ангелкова и държавният секретар по туризъм на Испания Исабел Боррего.

На срещите са дискутирани и детайли от прилагането на стратегическите практики в туризма от страна на Испания, както и опита на Испания при използването на различни механизми за насърчаване на малките и средните предприятия в сектора.

Министър Ангелкова покани секретар Боррего и министър Пастор да участват в предстоящия форум на европейските министри на туризма, за чиято организация България вече даде заявка в Европейската комисия. Срещата ще е първа по рода си и се планира за средата на 2015 г. Секретар Боррего и министър Пастор приеха поканата със задоволство и оцениха високо потенциала на България като целогодишна дестинация. Бяха коментирани също и подробности за предстоящото участие на страната ни във форума "Туризмът като икономически фактор", който ще се проведе в Испания на 27 януари 2015 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: