Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Инвеститорски интерес към приоритетни обекти в Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 16:45 / 23.02.2024Коментари (0)860
© Фокус
Архив
Има инвеститорски интерес към два приоритетни обекта в Кюстендил, съобщи на пресконференция кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов, предаде репортер на "Фокус“.  Става въпрос за ниското тяло на бившия партиен дом и за терена на бившите казарми в града.

Четирима души са проявили интерес към сградата на ниското тяло на бившия партиен дом, което беше изградено по проект на Общината. Част от потенциалните инвеститори са направили презентации за дейността си и за това, което имат желание да се случи. Други предстои да го сторят пред комисиите на Общинския съвет.

При проявения интерес са посочени желания за промяна на обявената вече концесия, а именно преустройство на помещенията и надграждане на самата сграда.

"Предложенията са различни по обхват, ние трябва да вземем решение като администрация и най-вече от страна на Общинския съвет. Интерес определено има, което мен ме радва“, каза кметът Огнян Атанасов.

Той коментира и теренът на бившите казарми. Теренът е собственост на Областна администрация – Кюстендил, но има добра комуникация с Общината. За него също има изразени инвестиционни намерения. Част от предложенията са за сгради за обществено обслужване, други се отнасят до балнеология, но нито едно от тях не касае цялостната площ на имота.

Кметът посочи, че той не стои зад нито едно от предложенията. "Давам възможност за всеки потенциален инвеститор да дойде в Кюстендил, да покаже своята идея, да покаже какво е изградил до момента, да се дадат конкретни срокове за изграждане. Тогава, това което се избере от Общинския съвет и от Областния управител, ще получи цялостната ми подкрепа за реализация“, допълни Огнян Атанасов.

Той отговори и на въпрос за изграждания аквапарк в града. Стана ясно, че съоръжението трябва да заработи и да посреща своите посетители от идното лято.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: