Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Интензивен трафик преди уикенда по границите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:43 / 11.09.2020Коментари (0)773
©
Интензивен е трафикът в петък сутрин за излизащи от страната на товарни автомобили на пунктовете с Гърция, Турция и на границата с Румъния, предаде БГНЕС. 

На ГКПП "Кулата" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. От 00:00 часа на 08.09.2020 през ГКПП "Илинден" - "Ексохи" е възстановено пропускането на товарните автомобили само с техните водачи след представяне на QR код.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП "Капитан Петко войвода" – "Орменион" в двете посоки. На ГКПП "Маказа“ - "Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. През ГКПП "Ивайловград"- "Кипринос" гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

На ГКПП "Маказа"- "Нимфея" и ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП "Кулата" – "Промахон" с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове "Кулата“ и "Маказа“.

Всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

На границата с Румъния, на ГКПП "Русе" и ГКПП ''Видин'' трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

В Румъния се пропускат български граждани, без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските "Кайнарджа" и "Крушари". Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП "Русе" и ГКПП "Видин". Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Турция, на ГКПП "Лесово" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения.

На граничните пунктове със Сърбия трафикът е нормален. Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест за наличие на вируса SARS-CoV-2, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата с Република Северна Македония трафикът също е нормален. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

Още по темата: общо новини по темата: 299
10.07.2021 »
20.02.2021 »
02.01.2021 »
22.10.2020 »
12.10.2020 »
08.10.2020 »
предишна страница [ 1/50 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: