Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Инициативният комитет на Радев и Йотова излезе с позиция за решението на КС относно Кирил Петков
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:23 / 27.10.2021Коментари (2)392
©
От Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент излязоха с позиция относно гражданството на Кирил Петков

Решенията на съда, в т.ч. на Конституционния съд, не се коментират, а се изпълняват. Всеки пълнолетен гражданин има право да взема решения и носи отговорност за тях лично.

Президентът няма нито правомощия, нито задължение да проверява истинността на декларираното от кандидатите за служебни министри. Всякакви други внушения са израз на безпомощността на политически партии и лица, търсещи повод да избягат от оценката на обществото за тяхното корумпирано и некомпетентно управление.

Както посочиха редица специалисти, подобна постановка за гражданството в 21-и век и в условията на членство на България в Европейския съюз и други международни организации, е анахронизъм. В частност, тя обрича на ограничаване на политическите им права стотици хиляди наши сънародници зад граница.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Уважаеми господин Президент, безспорно е гарантирано правото всеки пълнолетен гражданин да има право да взема решения и да носи отговорност за тях лично, тези думи (принцип) съответстват и са застъпени и в наказателното право: наказателната отговорност е лична. Но не се подигравайте с интелигентността на народа, все още има такива в тази държава. Безспорно не е Ваше нито задължението, нито компетентността да разследвате съответния господин има или не двойно гражданство по време на назначаването му с Вашия указ като държавен глава. Факт е, че никой не може да Ви търси отговорност за това назначаване, освен ако не сте го издали, знаейки това обстоятелство. Но е факт, че сте имали задължението като администратор да проверите това обстоятелство съответства ли на действителността/истиността. Също е факт, че в даден момент Вие научихте, че съответният господин има двойно гражданство, но не предприехте никакви правни и фактически действия да го освободите от длъжността, която изпълняваше в качеството му на министър. На следващо място относно думите Ви: "Както посочиха редица специалисти, подобна постановка за гражданството в 21-и век и в условията на членство на България в Европейския съюз и други международни организации, е анахронизъм. В частност, тя обрича на ограничаване на политическите им права стотици хиляди наши сънародници зад граница.". Това изискване на Конституцията не противоречи на нито един първичен или вторичен нормативен акт на Европейския съюз и да петните една от най-стойностните и либерални конституции в света, каквато е нашата, особено в качеството Ви на държавен глава е несериозно отношение, нелогично и лишено от правна логика, както и необосновано. Изискването за двойното гражданство е да се намали риска до минимум в държавния апарат да не попабдат лица, тясно свързани с друга държава, работещи в ползва и в интереси на тази друга държава и против интересите на родината (шпионаж), независимо дали тази друга държава е Канада, САЩ, Русия, Китай, Северна Корея и прочие. В такива моменти по-достойно би било поведението да запазите мълчание, но никога човек не е късно да се изложи, грозното е, когато това лице е Президентът на Република България.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: